Огнена вендета срещу магазин от търговската верига Аванти разследва столичната

...
Огнена вендета срещу магазин от търговската верига Аванти разследва столичната
Коментари Харесай

Бандити с качулки запалиха магазин на Аванти в София

Огнена вендета против магазин от комерсиалната верига " Аванти " проверява столичната полиция, научи " 24 часа ".

Тази нощ един от франчайзинговите обекти в кв. " Люлин " е разрушен и запален, вредите за са десетки хиляди лв.. Камери са записали нарушителите.

В 2,30 часа мъж с качулка минава около магазина и оставя до него кофа със запалителна течност и шише. Няколко минути по-късно той се връща, а от другата страна се появява и различен мъж с качулка. Той чупи стъклото на магазина с прашка, по-късно рита стъклото с крайник. В същото време другият е запалил парцал, натопен в шишето. В идващия миг излива кофата с нафта вътре и мята запаленото шише. Огънят избухва незабавно, а двамата побягват.

Това не е първото нахлуване против обект на " Аванти ". На 4 май м.г. беше опожарен складът на компанията в кв. " Красна поляна ". Тогава вредите бяха за над 4 млн. лева, а огънят избухва малко преди 20 ч. от три места по едно и също време на голямото хале.

Мистериозният случай към момента се проверява от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. До скоро опожарените остатъци от склада към момента бяха охранявани. Бяха осъществени и няколко експертизи и разпитани очевидци. На 20 март следствието за този палеж е удължено за следващ път. Още не се знае дали палежът на магазина тази нощ е обвързван с този на склада през май 2018 година /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР