Огнена топка се е взривила в небето над Папуа Нова

...
Огнена топка се е взривила в небето над Папуа Нова
Коментари Харесай

Данни разкриват: Междузвезден обект е експлоадирал в небето през 2014 г.

Огнена топка се е взривила в небето над Папуа Нова Гвинея през 2014. Това в действителност е бил бързо движещ се обект от друга звездна система, твърди паметна бележка, оповестена от Американското галактическо командване.

Обектът, дребен астероид с диаметър едвам 0,45 метра, се е врязал в земната атмосфера на 8 януари 2014, откакто се е движил в космоса със скорост от 210 хиляди км/ч, експедитивност, която надалеч надвишава междинната за астероиди, които кръстосват Слънчевата система. Това се споделя в проучване от 2019, оповестено в предпринт базата данни arXiv.

Това проучване от 2019 твърди, че скоростта на астероида, дружно с траекторията на неговата орбита потвърждават с 99 % сигурност, че обектът произлиза надалеч оттатък нашата Слънчева система, евентуално „ от дълбоката сърцевина на планетарна система или звезда от плоския диск на галактиката Млечния път “, пишат създателите.

Въпреки тяхната увереност, проучването на екипа в никакъв случай не било прегледано или оповестено в научно списание, защото някои от данните, нужни за аргументация на техните изчисления са били засекретени от американското държавно управление.

Сега обаче учените публично удостоверяват откритията на екипа. Джон Шоу, заместител пълководец на Американското галактическо командване, написа в Twitter, че анализът на огнената топка от 2019 е „ задоволително прецизен, с цел да удостовери междузвездна траектория. “

Това удостоверение ретроактивно прави метеора от 2014 първият междузвезден обект засичан в Слънчевата система, се споделя в паметната бележка.

Откриването на този обект предхожда откриването на Оумуамуа, известният обект с форма на пура, който преди три години също мина около Земята със скорост, която издаваше генезис отвън Слънчевата система.

Амир Сирадж, теоритичен физик от Университета Харвард и водещ създател на проучването от 2019, споделя, че към момента има желание да разгласява истинското проучване, с цел да може научната общественост да продължи оттова, където той и неговите сътрудници са спрели. Тъй като астероидът се е взривил над южния Тихи Океан, е допустимо парчета от обекта да са паднали във водата и да лежат на морското дъно, прибавя той.

Откриването на тези парчета от междузвезден обект може да наподобява невъзможна задача, само че Сирадж твърди, че към този момент се съветва с специалисти за сформиране на експедиция, която да ги търси.

„ Възможността за намиране на първи части от междузвезден обект е задоволително вълнуваща, с цел да проверим и да поговорим с всички международни специалисти за такава експедиция, “ споделя още Сирадж.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР