Огледална шоколадова глазура не всеки ще успее да приготви от

...
Огледална шоколадова глазура не всеки ще успее да приготви от
Коментари Харесай

Огледална шоколадова глазура

Огледална шоколадова глазура не всеки ще успее да подготви от първия път. Но, в случай че следвате всички стъпки и спазвате пропорциите, тогава домашната ви торта ще се трансформира в произведение на сладкарското изкуство.

Глазурата ще украси тортата и ще сътвори отмерено лъскаво покритие върху повърхността й, в което можете да видите своето отражение.

Основните съставки са какаото и шоколадът. За най-хубави резултати използвайте шоколад с високо наличие на какао.

За подготвяне на огледална шоколадова глазура постоянно се употребява и какао на прахуляк. Но експертите прибавят алкализиран прахуляк. Алкализираното какао има по-богат шоколадов усет и цвят и се разтваря по-лесно, когато се смеси с други съставки.

Втората значима съставна част е инвертният сироп. Може да се размени с течен мед или мощен захарен сироп. Инвертният сироп или неговите допустими аналози придават на глазурата наслада и компактност при сгъстяване.

От белия шоколад се получава безцветна глазура, която се оцветява в разнообразни цветове благодарение на хранителни бои.

Основното предписание е прецизно съблюдаване на пропорциите, захарният сироп би трябвало да е гъст, а сметаната би трябвало да е мазна. В противоположен случай глазурата може да се получи прекомерно течна и да се оттече от тортата или да се образуват бучки.

Съставки:

какао на прахуляк – 30 гчерен шоколад – 150 гсметана 35% – 65 гзахар – 225 гжелатин на листа – 10 грама или 4 листавода – 125 мл вода

Приготвяне:

Накиснете желатин в студена вода. За да извършите това, изсипете малко вода в купа и потопете изцяло листата. Налейте 125 мл вода в тенджера с дебело дъно и прибавете 225 г захар. Разбъркайте добре захарта и оставете сместа да заври. Бъркайте сиропа непрекъснато. Когато температурата на сиропа доближи 104 градуса, отстранете съда от котлона. Използвайте термометър за премерване на температурата. Към получения сироп прибавете начупения шоколад.

Разбъркайте до приемането на еднородна примес и прибавете 30 г какао на прахуляк. Разбъркайте усърдно.

В получената примес изсипете сметаната. Разбъркайте до гладкост. Измерете температурата на получената примес. Добавете авансово накиснатия желатин, в случай че сместа е под 60 градуса. Ако е по-висока, изчакайте да се охлади. Преди да потопите желатиновите листа, ги изстискайте добре, с цел да премахнете непотребната вода. Разбъркайте сместа дружно с желатина, до момента в който се разтвори изцяло.

Изсипете получената маса през цедилка.

 Огледална шоколадова глазура за торти: Съвети за подготвяне

Пасирайте прецедената примес. Това ще образува въздушни мехурчета. За да се отървете от тях, масата би трябвало да се прекара още веднъж през решето.

Охладете сместа до 29 градуса и украсете тортата с нея.

Вижте още: Ябълков кекс

Можете да поставите тортата на специфична скара или сами да изградите стойка с спонтанни средства. Бавно разпределете глазурата по повърхността на тортата и я оставете да се отцеди сама.

В същото време не я изравнявайте с лъжица или шпатула.

След като сместа спре да капе, отстранете замръзналите капчици с топъл нож. След два часа глазурата ще се втвърди, а тортата ще придобие шедьовърски тип.

Брилянтен резултат!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР