Огънят опустоши 14-етажна жилищна сградаНай-малко четирима души загинаха, 15 бяха

...
Огънят опустоши 14-етажна жилищна сградаНай-малко четирима души загинаха, 15 бяха
Коментари Харесай

14 души в неизвестност след пожар във Валенсия

Огънят опустоши 14-етажна жилищна постройка
Най-малко четирима души починаха, 15 бяха ранени, а други 14 са в неопределеност след пожар в 14-етажна жилищна постройка в испанския град Валенсия, съобщи Ройтерс.

Огънят се разпрострял доста бързо - тръгнал от четвъртия етаж и за не повече от половин час обхванал целия блок, в който има 138 жилището. Причините се проверяват, само че експерти показват, че бързото разпространяване на стихията евентуално се дължи на полиуретановата обшивка на фасадата.

Докато пожарникари се борели с огъня, духал толкоз мощен вятър, че обръщал струите с вода, с което гасели пожара. Шестима от ранените са огнеборци.

Огънят лумнал в четвъртък вечерта, когато доста жители на блока си били вкъщи. Хората под паника излезли на балконите, откъдето викали за помощ. Поне двама души са били свалени от терасите с кранове.

Пламналата жилищната постройка се състои от две сгради, свързани с панорамен асансьор, среща се в елитния квартал “Ел Кампанар ” на третия по величина испански град и била приключена през 2008 година

Във Валенсия е разгласен 3-дневен печал, поради който е анулиран стартът на обичайния годишен фестивал.

Кметицата на града Мария Хосе Катала заяви, че са обезпечени 131 жилища за краткотрайно настаняване на оживелите в пожара.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР