Оформя се сериозен скандал между САЩ, Великобритания и ЕС във

...
Оформя се сериозен скандал между САЩ, Великобритания и ЕС във
Коментари Харесай

САЩ: Великобритания прибързано одобри ваксината на Pfizer

Оформя се сериозен скандал сред Съединени американски щати, Англия и Европейски Съюз по отношение на оповестения проект на Обединеното кралство да стартира всеобща имунизация против COVID-19. Водещият доктор на Съединените щати доктор Антъни Фаучи нападна Англия поради изпреварващото й утвърждение на ваксина за всеобщо лекуване на хора, оповестяват американски медии. Фаучи упрекна английския регулаторен лекарствен орган, че не е проверила до дъно данните на производителите, преди да се трансформира в първата страна, одобрила продукта на Pfizer/BioNTech за всеобщо прилагане. Американският академик, който е под напън от администрацията на президента Доналд Тръмп да изясни за какво Съединени американски щати е изпреварена от Лондон, оприличи английския регулатор на маратонец, който мами, като се причислява към надпреварата " в последната миля ".

И Щатите, и Европейски Съюз се впечатлиха от новината, че Англия счита през идната седмица да стартира да употребява германо-американската ваксина за лекуването на милиони най-застрашени от пандемията хора, както и че първите доставки ще се случат в границите на часове. Заради скоростта, с която островния регулатор утвърдиха медикамента, оттатък Океана и на Стария континент повдигнаха въпроси за сигурността на решението. " Обичам британците, те са страхотни, те са положителни учени, само че преди малко получиха данните от Pfizer. И вместо да ги прегледат доста, доста деликатно, те споделиха: „ Добре, дано одобрим имунизацията, това е. “, разяснява доктор Фаучи.

В друго изявление за Sky News той позволи, че ускореният развой на утвърждение на медикамента може да се трансформира в „ песимизъм във връзка с имунизацията “. " В Щатите ние също малко бързаме, само че не чак толкоз, колкото вие в Обединеното кралство. Смятаме, че в случай че бяхме създали същото в Съединени американски щати, щяхме да сме в неподходяща позиция, тъй като щеше да породи доста песимизъм по отношение на скоростта, с която имунизацията беше утвърдена ", разяснява Фаучи.

Британските здравни управляващи дадоха отговор на обвиняването и техен представител съобщи:   " Направихме прецизна преценка на данните във допустимо най-кратък период, без да нарушаваме изчерпателността на нашия обзор “. След  атаките от Съединени американски щати министри и учени опазиха регулатора с отзиви, че тези, които са финиширали на второ място, ревнуват от бързината на Англия при одобряването на новата ваксина. Министърът на образованието Гавин Уилямсън се подигра на Съединени американски щати и на Европейски Съюз с думите, че " Англия просто е доста по-добра страна ".  

В отговор представителят на Европейска комисия Ерик Мамер съобщи: " Определено не участваме в играта по сравняване на регулаторите на обособените страни. Това не е футболно съревнование, приказваме за живота и здравето на хората ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР