Официално внесената версия на Плана за възстановяване е изготвеният проект

...
Официално внесената версия на Плана за възстановяване е изготвеният проект
Коментари Харесай

Планът в Брюксел е един, преговорите продължават

Официално импортираната версия на Плана за възобновяване е направеният план от служебния кабинет. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия някогашният длъжностен вицепремиер Атанас Пеканов. Планът не е върнат от Европейска комисия, посочи той. Има някои бележки от Брюксел. Продължават договарянията по някои неща, с които не сме съгласни, стана ясно от думите му. Изпратеният проект за възобновяване е минал през нужното публично разискване, съгласно Пеканов.

Проектите се бавят и това ще заплаши осъществяването, предизвести той. В по-голяма част от секторите може да стартира реализацията на плановете с национално финансиране и след това да се компенсира с европейската поддръжка по проекта, съгласно него.

Пеканов утвърждава оферти от държавното управление бюджет за 2022 г . България има потребност да влага повече, посочи той. Важно е защо ще бъдат тези вложения, добави Пеканов за заложените финансови разноски. Според него парите би трябвало да бъдат таргетирани и да отидат при най-нуждаещите се. В тази рецесия банковият бранш избави действителният бранш посредством заеми, разяснява Атанас Пеканов. Той е срещу стягане на кредитирането.

Не се занимавам с партийно строителство, сподели някогашният вицепремиер във връзка дали ще се включи в нов ляв план, само че увери, че постоянно е подготвен да оказва помощ на България.
 Планът за възобновяване към този момент е в Брюксел
Планът за възобновяване към този момент е в Брюксел

Планът е претърпял корекции, Европейска комисия приветства измененията

Преди дни ГЕРБ упрекна Петков в неистина, откакто стана ясно, че страната ни е изпратила.

Припомняме, че служебното държавно управление внесе проекта в Европейската комисия на 15 октомври.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР