Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в ефира

...
Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в ефира
Коментари Харесай

Захарова отговори нетрадиционно на Украйна

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в ефира на радио Sputnik разяснява апела на киевските управляващи да изключат Русия от Организация на обединените нации, като посъветва да не се дава отговор на сходни изявления.

" Не правете нищо. Точно по този начин е, когато кучето лае, керванът си върви. Не правете нищо ", отговори тя на въпрос каква би трябвало да бъде реакцията на Москва.

Дипломатът напомни, че Украйна е минала през разнообразни фигури в историята си, а през последните години е имало доста негодници, които унищожиха страната и я тласнаха към ръба на злополуката. „ Ние просто би трябвало да вземем под внимание това, да изградим съответната политика за нас, само че безусловно не си коства да слушаме тези мъчителни изказвания, в които няма историческа същина или логичност и даже схващане “, споделя Захарова.

Тази седмица украинското външно министерство прикани Русия да бъде лишена от статута си на непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и като цяло да бъде изключена от организацията. Киев непрекъснато прави сходни изказвания, само че това е невероятно съгласно Устава на Организация на обединените нации. Участието на Русия в Съвета за сигурност като непрекъснат член е залегнало в член 23 от Хартата и изменението му ще изисква подписите на всички непрекъснати членове на Съвета за сигурност - само че Русия има право на несъгласие.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР