Официалната българска премиера на нашумелия в цял свят роман „Аномалията“

...
Официалната българска премиера на нашумелия в цял свят роман „Аномалията“
Коментари Харесай

Писателят Ерве льо Телие представя книгата си в София

Официалната българска премиера на нашумелия в целия свят разказ „ Аномалията “ в наличието на създателя – Ерве льо Телие, ще се състои на 9 март от 18:30 ч. във Френския институт в България на пл. „ Славейков “ 3. Със специфичното присъединяване на българската писателка Теодора Димова, модератор на събитието: Надежда Московска. В края на вечерта ще имате опция да си набавите подпис персонално от Ерве льо Телие. „ Полет на въображението, който преследва съзнанието дълго след слизането от самолета “ съгласно „ Уошингтън Поуст “, „ най-хубава тайнственост на годината “ съгласно „ Пъблишърс Уийкли “, „ метафизичен размисъл за това, което ни прави хора “ съгласно Сара Бонър – това са единствено някои от определенията, с които смайващият книжовен опит на се снабди след публикуването си. През 2020 година „ “ завоюва една от най-авторитетните награди в литературния свят - „ Гонкур “, беше номиниран и за други шест влиятелни оценки.

Из отзивите за книгата: „ Закопчайте защитните си колани, преди да сте се впуснали в това неизмеримо пътешестване. Няма да ви се желае да оставите книгата, до момента в който не стигнете последната страница. “ - Лейла Слимани, носителка на „ Гонкур “ за романа „ Нежна ария “, „ Френски книжовен феномен... [Аномалията] улови момента, в който светът застина в резултат на пандемията и животът се ориентира към виртуалното... Той балансира сред разнообразни жанрове — научна фантастика, трилър, любовна история, интроспективна творба — без да бъде стеснен от който и да било от тях. “ - New York Times, „ Поразителен умствен опит... Льо Телие ни сервира парлива обществена комедия, само че зад комедията се крият по-дълбоки психически въпроси за самостоятелната независимост...[Аномалията] е скъпа. " – Times Literary Supplement, „ Изключителна комбинация от екзистенциален трилър и умозрителна фантастика... Това провокиращо размисъл литературно произведение заслужава необятна читателска аудитория. “ – „ Пъблишърс Уийкли “, „ Изключителен, динамичен и объркващ разказ, съвършен за невероятното и обезпокоително време, в което живеем.

Представете си, че Стивън Спилбърг се среща с Умберто Еко, прибавете черен комизъм, обилно посипан с неподправена страст. “ - Сам Тейлър, създател на „ Островът на края на света “, „ Аномалията “ е философско-научно-математическо гмуркане в пъзела на опциите, пространството и времето. Гениален умствен опит, който се поддава елементарно на ad infinitum разбор и дисекция. Освен това е напълно учреден на човешката природа. „ Поантилистичните “ герои на Льо Телие са като всички нас - захласнати от стремежи, стремителни, остаряващи, вземащи положителни и неприятни решения; избиращи верни или неверни пътища; уверени, че познават и схващат себе си; вярващи безусловно в свободната воля. Високоинтелигентен и подигравателен, само че лишен от на ниска цена цинизъм, Аномалията е неимоверно занимателен разказ, прекарване, което гълтам читателя и го кара да проучва всичко отначало. " - Черис Волас, създател на „ Възкресението на Джоан Ашби “. Очакваме Ви на 9 март тъкмо в 18:30 ч. във Френския институт в България за среща с създателя на „ Аномалията “ - несравнимо комбиниране сред трилър, научна фантастика и психически разказ.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР