Официален гост на събитието беше кметът Пенчо Милков, който приветства

...
Официален гост на събитието беше кметът Пенчо Милков, който приветства
Коментари Харесай

Кметът Пенчо Милков връчи грамоти на участници в Шестия международен фестивал за китарни оркестри и ансамбли

Официален посетител на събитието беше кметът Пенчо Милков, който приветства шефа на НУИ " Проф. Веселин Стоянов " Мария Дуканова, участници и присъстващи.

 

“Днес станахме очевидци на един същински музикален празник на града и с впечатляващото осъществяване на китарния отбор доказахте за следващ път, че Русе в действителност е град на първите неща ”, съобщи Милков. Той акцентира, че русенци са привилегивировани да имат образователно заведение като Музикалното учебно заведение, което отпразнува и 30 години от основаването на учебната компетентност „ Класическа китара ”. Официалната част продължи с връчването на дипломи на художествените ръководители на съставите от кмета на Община Русе. 

 

В тридневната стратегия на фестивала се изявиха двата китарни оркестъра на НУИ " Проф. Веселин Стоянов " - " Буболек " и " Аугмент ", китарният отбор към НУИ " Панайот Пипков " в Плевен, отбор " Арфи и китари " към НУИ " Любомир Пипков " - София, пловдивският китарен отбор " Академика ", както и румънското дуо Ана-Мария Бибеску и Раиса Михай. 

 

Началото на Международния фестивал е положено през 2009 година по концепция на дългогодишния учител по китара към НУИ в Русе Иван Кочев, който умря през 2019 година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР