Офицери от китайското разузнаване са заговорничили с хакери и вътрешни

...
Офицери от китайското разузнаване са заговорничили с хакери и вътрешни
Коментари Харесай

САЩ обвиниха офицери от китайското разузнаване за хакерска атака

Офицери от китайското разузнаване са заговорничили с хакери и вътрешни хора, с цел да обхванат в компютърните системи на частни компании и да откраднат информация за самолетен мотор, употребен в пътническите самолети, се споделя в показан през вчерашния ден обвинителен акт на американските управляващи, представен от Ройтерс.

Според акта все още на проникванията китайска държавна компания от въздушно-космическата сфера разработвала подобен мотор за създавани в Китай самолети и други страни. Десетимата обвинени са заговорничили да откраднат поверителни данни, "които могат да бъдат употребявани от китайски юридически лица за създаване на същия или сходен мотор, без за това да са нужни някакви обилни разноски за проучвания и развойна активност ", се споделя в обвинителния акт, показан от американското министерство на правораздаването.

В него се добавя, че са били атакувани над 10 компании, само че само корпорацията "Капстоун турбин " се загатва поименно. За останалите се показва, че са френски производител от въздушно-космическата сфера с посланичество в Сучжоу, Китай, компания от същата сфера от Англия и многонационален конгломерат за произвеждане на търговски и потребителски артикули и системи още веднъж във въздушно-космическата сфера, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР