Офицерът от артилерията по източния фронт на Украйна дава категорична

...
Офицерът от артилерията по източния фронт на Украйна дава категорична
Коментари Харесай

Експерти за Украйна: Русия напредва бавно, но постоянно

Офицерът от артилерията по източния фронт на Украйна дава безапелационна оценка: „ Ако няма боеприпаси за артилерията, всеки фронт е жертван на неуспех “, споделя той в изявление за dw.com. Неговите предвиждания за развиването на обстановката по фронта са мрачни предвид на неналичието на боеприпаси. Офицерът, който командва артилерийска част, желае да резервира анонимност. Неговият чин, име и точна позиция са известни на Дoйче веле.

 

Русия обстрелва с всички сили

 

" Загубите ни ще се усилват, защото не е допустимо да отговаряме по подобаващ метод на вражеския огън. Руските агресори обаче стрелят с всички сили: украинските бойци са изложени на мощен артилерийски обстрел. Руски бойни самолети нападат украинските позиции с бомби с дистанционно управление, които те могат да задействат от безвредно разстояние – надалеч отвън обсега на украинската противовъздушна защита, която и без друго е незадоволителна “, споделя офицерът.

 

„ Някой ден ще се окажем в обстановка, при която никой няма да е в положение да пази фронта, тъй като всички ще са или мъртви, или ранени “, споделя той и прави прогноза: „ Резултатът от това ще е загуба на позиции и разпадащ се фронт “.

Руснаците са завладяли територия с размерите на Детройт

Това изложение на обстановката по украинския фронт съответстват с оценките от най-новия разбор на американския Институт за проучване на войната (ISW). Според тях съветските агресори напредват „ постепенно, само че непрекъснато по няколко отрязъка на фронта “.

 

Според калкулации на ISW от началото на годината съветските въоръжени сили са завладели " над 360 кв. км - повърхност с размерите на Детройт – това е най-големият град в американския щат Мичиган, се споделя в разбор на института от средата на април.

 

Опасността Украйна да загуби срещу атакуващите войски на Путин никога не е била по-голяма от в този момент - изключително в случай че Киев не получи обилни доставки на оръжия и муниции от западните страни, подкрепящи Украйна. Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Бил Бърнс и Кристофър Каволи, командващ въоръжените сили на САЩ в Европа, ясно обявиха това в средата на април.

 

" Реален риск украинците да изгубят до края на 2024 "

 

" Съществува напълно действителен риск украинците да изгубят на бойното поле до края на 2024 година или най-малко Путин да се окаже в позиция, от която може да диктува изискванията за политическо решение ", съобщи Бърнс по време на тирада във Вашингтон, оповестиха редица американски медии.

 

Решаващият фактор очевидно е дали Съединени американски щати бързо ще доставят помощ. Това би дало на Украйна положителни шансове да " удържи на съветските офанзиви " през 2024 година. Фактът, че шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Бърнс приказва за " удържане ", приказва за вярата, че в дълготраен проект Украйна ще успее да развие отбранителната си промишленост дотам, че да може сама да се пази и да сътвори ефикасни военно-въздушни сили със западна помощ. От 2023 година украинските водачи се образоват за потребление на американски изтребители F-16.

 

Оказва се обаче, че образованието лишава доста повече време, в сравнение с военните специалисти на НАТО са предполагали. Командващият силите на Съединени американски щати в Европа Кристофър Каволи неотдавна съобщи по време на посещаване във Вашингтон, че украинските водачи постоянно не владеят британски език.

Мрачна картина

 

Подобно на шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Бърнс, Каволи рисува мрачна картина за ситуацията на украинците по фронта. „ Не мога да предричам бъдещето, само че притежавам простата математика ", съобщи висшият военачалник, който командва въоръжените сили на Съединени американски щати в Европа (EUCOM).

 

" Моят опит от над 37 години в американската войска сочи, че в случай че едната страна стреля, а другата не може да отвръща на удара, то страната, която не е в положение да отвръща, в последна сметка губи. "

 

Вярно е, че в средата на април Украйна за пръв път съумя да смъкна съветски свръхзвуков бомбардировач Туполев ТУ- 22M. Освен това са били още веднъж ударени радарни позиции на окупирания от Русия Кримски полуостров, които Москва употребява за образуване на доставки за войските си в Южна Украйна. Но всички тези триумфи са очевидно като леки убождания с игла на фона на солидния напън, упражняван от руснаците на фронта и от въздуха.

Германският специалист по сигурността и по проблемите на Украйна Нико Ланге написа неотдавна в собствен разбор, че Украйна " не може да задържи фронтовата линия на изток, а може единствено да забави съветската офанзива ".

 

Текстът е оповестен в
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР