Одисеята на мигрантите и бежанците в Босна и Херцеговина е

...
Одисеята на мигрантите и бежанците в Босна и Херцеговина е
Коментари Харесай

Страшните кадри от Босна: защото ЕС толерира тази политика

Одисеята на мигрантите и бежанците в Босна и Херцеговина е резултат от нарушаванията на интернационалното право, трансформирали се в новата норма. Всяка страна работи както откри за добре, написа Михаел Мартенс във ФАЦ.

През последните години Босна и Херцеговина последователно се трансформира в сцена на миграционната рецесия. Промяната на климата в Европа е една от аргументите за това. Унгария затвори границата си със Сърбия преди години. В Хърватия полицията систематично връща хванати мигранти назад през босненската граница.

Когато нарушаванията се толерират

Вероятно всичко това се дължи на обстоятелството, че в Европа се толерира една миграционна политика, която опонира на настоящото интернационално право. Гърция, Хърватия и България пазят външните граници на Европейския съюз по метод, който не дава отговор на интернационалните задължения за гарантиране на правата на индивида. И единствено един стеснен кръг от хора се тревожат за това. Благодарение на изпускането на контрола в интервала 2015-2016 година цялостната конфигурация се промени радикално. Споразумението за бежанците сред Европейски Съюз и Турция се трансформира в непотребен лист хартия.

Важното е мигрантският поток да понижава

Ако държавните управления и организациите за правата на индивида бяха работили дружно, с цел да подсигуряват, че то се ползва в сходство със закона, това съглашение би могло да бъде доказателство, че отбраната на границите и човечността не би трябвало да си опонират. Вместо това против хипотетично “мръсната сделка” се оповестиха доста правозащитници, до момента в който ръководещите съвсем не демонстрираха интерес, стига броят на мигрантите да бъде стеснен. И вследствие на всичко това виждаме актуалните фрагменти от Босна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР