Очукана от контузии и изгорена от изискванията на своя спорт,

...
Очукана от контузии и изгорена от изискванията на своя спорт,
Коментари Харесай

40-годишна стана най-възрастната жена, спечелила Световно първенство по фигурно пързаляне

Очукана от травми и изгорена от условията на своя спорт, Деана Стелато-Дудек се пенсионира през 2001 година – преди даже да се родят доста от днешните елитни фигуристи.

Но тази седмица Стелато-Дудек реализира немислимото. С колегата си Максим Дюшан 40-годишната някогашна пенсионерка победи спортисти на по-малко от половината от възрастта си и стана най-възрастната жена, печелила международно състезание по фигурно пързаляне.

Още по-забележително е, че тя го направи в надпреварата по двойки - известна рискова дисциплинираност, в която най-хубавите дами са хвърлени през леда, вдигани над главите на сътрудниците си с една ръка и изхвърляни повече от 3 метра във въздуха - всичко това, до момента в който се въртят няколко пъти.

Стелато-Дудек съобщи, че се надява историческата победа да въодушеви всички, даже не-скейтърите, които може да си помислят, че е прекомерно късно да преследват и реализират задачите си.

" Надявам се, че това ще насърчи хората да не стопират, преди да доближат капацитета си ", сподели тя пред кореспонденти, откакто завоюва купата. " И се надявам, че ще се издигне в други области, освен в спорта, само че и в други области на живота, като работа и професионална кариера ", съобщи CNN.

 

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР