Очевидци на взрива във Франция разкриват ужасяващи подробности за смъртоносния

...
Очевидци на взрива във Франция разкриват ужасяващи подробности за смъртоносния
Коментари Харесай

Покъртителни разкази на очевидци за трагедията в Париж

Очевидци на гърмежа във Франция разкриват ужасяващи детайлности за смъртоносния случай. Те описват, че от ударната вълна прозорците на прилежащите здания са били разрушени, а паркираните в близост коли се преобърнали, написа Блиц.

``
реклама  

Участници в избавителната акция описват, че не са могли да потушат огъня в продължение на дълго време. 



Хора, които са се намирали наоколо, споделят и за ужаса, който са претърпели.

" Чух мощен гърмеж и почувствах по какъв начин като че ли нещо ме притиска, съумях единствено да се свия и да закрия главата си с ръце ", споделя един от ранените.

За превозване на потърпевшите са били задействани няколко хеликоптера на Службата по гражданска сигурност.
Медиите във Франция препредават и други разкази на очевидци:

" Спах и ме разсъни взривната вълна. Всички прозорци в жилището се разрушиха, отворените порти просто излязоха от пантите, с цел да мога да изляза от стаята, трябваше да ги разрушавам. Децата бяха в суматоха, плачеха и не можеха да се доберат на открито ", споделя Клер Салавюар, която живее тъкмо до взривената пекарна.

" Всички прозорци бяха разрушени, видях по какъв начин колите се прекатурват, беше нещо ужасно ", разказва прекарванията си различен свидетел.
Туристка, която сега на гърмежа се намирала в хотел насреща, също споделя за случилото се:

" Спяхме и се събудихме от това, че постройката стартира да се тресе. Чухме по какъв начин се разрушават стъкла. Погледнахме през прозореца и видяхме по какъв начин постройката насреща гори. 15 минути след гърмежа пристигна служител на реда и сподели, че би трябвало да се евакуираме. "

Газовата детонация на улица Тревизо в Париж в събота лиши живота на двама души. Това заяви френският вътрешен министър Кристоф Кастанер, чието изявление бе излъчено по телевизионния канал BFM.
" В резултат на трагичната детонация има минимум двама души. 10 души са в сериозно положение, един от тях е пожарникар ", е съобщил министърът. Той е дошъл на местопроизшествието за повторно през този ден. Кастанер разясни, че няма заплаха за живота на другите потърпевши.

" Общо 37 души са в релативно тежко положение ", сподели министърът. Той означи смелостта на пожарникарите, които „ са съумели да спасят другарите си, които са били под руините на постройката в продължение на час и половина “.

" В същото време те рискуваха личния си живот ", означи министърът. Кастанер сподели, че всички евакуирани поданици на квартала са получили краткотрайно жилище. Според него " работата на мястото на детонацията ще продължи още 24 часа ". По-специално, дружно с общинските служби ще бъде осъществена оценка на положението на засегнатата постройка, както и на прилежащите къщи. Според прокурора на Париж, Реми Ейтз, започнатото следствие " преглежда всички вероятни версии за случилото се ". Ейтз е удостоверил, че на този стадий наподобява, че детонацията е породена от приключване на газ.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР