Очевидно е, че в България има погрешна нагласа към ваксинациите,

...
Очевидно е, че в България има погрешна нагласа към ваксинациите,
Коментари Харесай

Проф. Кожухарова: В България има погрешна нагласа към ваксинациите


Очевидно е, че в България има неправилна настройка към имунизациите, което е причина да се отличаваме фрапантно от безусловно всички страни от Европейски Съюз, в случай че в страната има задоволително ваксини. Вече всеки може да се имунизира, на каквото място си избере, само че хората са обзети от предразсъдък, това разяснява в " Денят стартира " съветникът на министъра на опазването на здравето проф. Мира Кожухарова.

В другите европейски страни хората одобряват медицинските пояснения, добави тя. Ако първоначално осведомителната акция се прави оценка, че не е почнала вярно, то това от дълго време е променено. Прави усещане, че в ромската общественост работят доста добре подготвени здравни посредници. Те са чудесно подготвени и във връзка с болестта, и във връзка с имунизацията. Ромите имат един непосредствен човек до тях, който може да им изясни всичко. Въпреки това те са взели решение да не се имунизират, изясни проф. Кожухарова.

На въпрос може ли имунизирането срещу COVID-19 да стане наложително, проф. Кожухарова уточни, че в някои страни се вършат сходни опити. Тя обаче акцентира, че " даже късмет принудително не може да се даде на хората, в случай че те не желаят ".

Планът за деяние при нова вълна на COVID-19 не е стратегически, а проект за съответно деяние в избрания миг на развиване на пандемията. При нужда някои негови детайли биха могли да бъдат изменени, разяснява съветникът на министъра на опазването на здравето.

Тя акцентира, че проектът е формиран въз основата на добития към този момент опит. При повишение броят на инфектираните, очакван при трето равнище в проекта, учебните заведения минават на необикновен режим на образование - комбинирано. " Идеята е, в случай че се затваря нещо, децата да са последните, които би трябвало да бъдат затворени. "

Планът планува доста по-малък размер ограничения. В най-последното равнище - над 500 инфектирани дневно, има единствено съвет към хората от рисковите групи - неимунизираните над 60 години, да лимитират своите пътувания. Идеята е преболедувалите и имунизираните да могат да живеят обикновено.

В момента епидемиологичната обстановка е извънредно удобна. Затова и в този момент беше моментът да се изготви проект за деяние, разяснява проф. Кожухарова и увери, че решенията, които се взимат сега са експертни.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР