Очертават се 2 ключови приоритета, поясни Цветелина Пенкова:-Зелена икономика-Дигитални процеси„Националният

...
Очертават се 2 ключови приоритета, поясни Цветелина Пенкова:-Зелена икономика-Дигитални процеси„Националният
Коментари Харесай

„Не ни трябва още от същото“, каза Цветелина Пенкова в онлайн дискусия относно европейските средства


Очертават се 2 основни целта, разясни Цветелина Пенкова:

-Зелена стопанска система

-Дигитални процеси

„ Националният проект за възобновяване и резистентност на България видимо дава отговор на тези цели “. В неговия първичен тип беше пропуснато консултирането с браншовите организации. „ Във втория вид на проекта е регистрирана част от противоположната връзка. Въпреки това главната рецензия остава, а точно, неналичието на новаторски планове. Липсва концепция и тактика за цялостна смяна и промяна. Нашият проект предлагастари планове, отпаднали от другите благоприятни условия за европейско финансиране като 3-тата линия на метрото в София, да вземем за пример. Това е несериозно. Този проект би трябвало да приказва за тактиката ни за икономическо възобновяване и напредък, а не да се пробва да запълва „ дупки “ на националния бюджет “.

„ В Европа се обрисува една нова стопанска система и нов тип на напредък, основан на цифровите и зелени технологии. Затова са нужни нови умения, с цел да можем да се приспособяваме към новия пазар на труда. Трябва да влагаме в умения. И нещо доста значимо, България би трябвало да спре да се показва, като дестинация с евтина работна ръка. Не ни би трябвало още от същото. Икономическият напредък на бъдещето ще се реализира посредством вложения в нововъведения, висока прибавен стойност и по-ефективна конкурентоспособност “, добави още Цветелина Пенкова.

В полемиката участваха още заместител министър-председателя Томислав Дончев, членовете на Европейския парламент Андрей Новаков, Илхан Кючюк и Ян Олбрихт (Полша).

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР