Първото наказателно дело срещу американски президент достигна кулминация и ще

...
Първото наказателно дело срещу американски президент достигна кулминация и ще
Коментари Харесай

Ще влезе ли Доналд Тръмп в затвора?

Първото наказателно дело против американски президент доближи кулминационна точка и ще стане ясно дали порноактирасата Сторми Даниълс ще вкара в пандиза някогашния президент Доналд Тръмп. Съдебните заседатели се събраха, с цел да решат каква да е присъдата по делото за подправяне на бизнес докладите на Тръмп в предизборната акция от 2016 година, когато се твърди, че е платил на актрисата, с цел да не огласява половата им връзка.

След седмици на показания от над 20 очевидци и голям брой постове и изявления на Доналд Тръмп в този момент фокусът е ориентиран към 12-членното жури, което държи ориста на някогашния президент в ръцете си. Милиардерът е упрекнат, че е фалшифицирал бизнес докладите си, с цел да извърши заплащане на стойност 130 хиляди $, с цел да си купи мълчанието на порноактрисата Сторми Даниълс за половите им връзки. На влизане в правосъдната зала Тръмп още веднъж дефинира процеса като политически.



Снимки: АП/БТА

" Мога да ви дам лист с имената на 40 души, които биха споделили тъкмо същото като всички тези очевидци. Това е доста рисков ден за Америка ", акцентира Доналд Тръмп - някогашен президент на Съединени американски щати.

Вчера бяха заключителните причини на отбраната и обвиняването, а следствията от обвинителната присъда ще бъдат надалеч по-мащабни от размера на закононарушенията тъкмо 5 месеца преди президентския избор. В отбрана на Тръмп пред съда в Ню Йорк пристигнаха трите му деца - Дон, Ерик и Лара.

" Искам да се извиня на правосъдните заседатели, които са там вътре. Това е колосална загуба на време. Искам да благодаря на полицията в Ню Йорк. Изпратили сте тук хиляди чиновници на реда, които можеха да пазят улиците ни. Вместо това пазят правосъдната зала. Този развой коства на Ню Йорк милиони, милиони долари ", съобщи Ерик Тръмп - наследник на Доналд Тръмп.

Съдебните заседатели би трябвало да реализират цялостно единогласие и за присъда почтен, и за отговорен. Един от 12-те души да не е склонен с останалите това значи неуспех на правосъдния развой.



" Мисля, че ще има дълго разискване. Това не e развой, при който те се събират в 10.00 часа сутринта и до обяд са подготвени с присъдата. Не мисля, че ще има обвинителни присъди по някои точки и оневинителни по други ", разяснява Сара Крисоф - някогашен федерален прокурор.

Демократите избягваха да разясняват процеса против Тръмп, само че през вчерашния ден пред правосъдната постройка в Ню Йорк холивудският артист Робърт Де Ниро и членове от предизобрния щаб на Джо Байдън дадоха изказвания.

" Когато Тръмп се кандидатира през 2016 година взехме решение, че е смешка. Казахме си " този човек да стане президент - в никакъв случай няма да се случи ". Бяхме не запомнили уроците, които историята ни дава - и различен път клоуни, които никой не е приемал съществено, са ставали диктатори. Сега имаме втори късмет с Тръмп и този път на никой не му е смешно. Сега е моментът да го спрем и това може да стане единствено като гласуваме. За да не се питаме след това " Господи, какво направихме? ", сподели Робърт Де Ниро, артист.

Ако бъде наказан Доналд Тръмп, ще получи оптималната присъда от 4 години затвор и това няма да му попречи да взе участие в конкуренцията за президентските избори.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР