Очертава се пореден фалстарт на преговорите за раздялата между Великобритания

...
Очертава се пореден фалстарт на преговорите за раздялата между Великобритания
Коментари Харесай

Пореден фалстарт на преговорите за Брекзит

Очертава се следващ провал на договарянията за раздялата сред Англия и Евросъюза. Днес в Брюскел стартира петият кръг от диалозите. Сериозно любознание обаче буди фактът, че от масата отсъстваха основните лица от двете страни – главният договарящ от страна на Европейски Съюз Мишел Барние и английският министър по въпросите на Брекзит Дейвид Дейвис, съобщи ТАСС. Липсата на толкоз значими фигури идва като допълнение към упованията преговорният развой още веднъж да зацикли и двете страни да не реализиран значителен прогрес и този път.

Според източници на организацията, близки до договарянията, обаче не е проблем, че следващият кръг е почнал със съвещания на работните групи и при отсъствието на Дейвис. Той ще се причисли към диалозите по-късно, твърди източникът.

Според други представители и отсъствието на Барние не би трябвало да се преглежда като проблем. Той също ще се причисли към преговорния развой на по-късен стадий през седмицата. Освен това сегашният рунд продължава до този четвъртък в това число.

Въпреки тези изказвания обаче на неналичието на Дейвис и Барние се гледа с паника. Особено откакто при последния кръг договаряния сред Лондон и Брюксел и от двете страни пристигна признанието, че съвсем не е маркиран значителен прогрес, защото нито един от сериозните въпроси не е решен. И най-много във връзка с главната въпросителна – какъв брой ще би трябвало да заплати Англия за напускането на Европейски Съюз. Покрай което към този момент няколко месеца се води спор, нормално през медиите. Други основни тематики, по които двете страни са надалеч от притискане на ръцете, са правата на жителите на Европейски Съюз във Англия след Брекзит, поданиците на кралицата, които обитават в страните членки, както и определянето на точна граница сред Северна Ирландия и Ейре.

За комплицираната конюнктура свидетелства и днешното изявление на английския министър председател Тереза Мей. От Лондон тя означи, че Обединеното кралство към този момент е направило своите оферти. И че в тази връзка " топката към този момент е в полето на Евросъюза ". Която имитация обаче провокира и ответна реакция. " Досега не бе открито решение. Топката в този момент напълно е у Англия ", сподели формалният представител на Еврокомисията Маргаритис Схинас. Но означи, че в Брюксел са подготвени да продължат напред с договарянията.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР