Очертава се и силен вторичен пазар от подмяната на устройстваТелеком

...
Очертава се и силен вторичен пазар от подмяната на устройстваТелеком
Коментари Харесай

Близо 60% планират покупка на 5G смартфон до 2 години

Очертава се и мощен второстепенен пазар от подмяната на устройства

Телеком операторите ще подтикват съществено покупките на 5G смарт телефони
(снимка: CC0 Public Domain)

2021 година е годината, в която към този момент има задоволително предложение на 5G смарт телефони на пазара. Нов отчет на Blancco – компания, профилирана в изтриването на данни и диагностиката на мобилни устройства за вторичния пазар – неотдавна хастари вероятността с изследване, което дава обещание новото потомство джаджи да вземе връх през идващите две години.

Според Blancco, 57% от мобилните консуматори по целия свят имат проекти да надстроят смарт телефоните си до 5G устройство в границите на 24 месеца. се основава на изследване измежду 6000 консуматори от Обединеното кралство, Съединени американски щати, Канада, Япония, Германия и Франция.

Blancco също по този начин отбелязва „ пулсиращия ” резултат на по този начин наречения „ суперцикъл ”, който новите 5G устройства ще имат върху пазара на употребявани смарт телефони. 49% от тези, които възнамеряват да се снабдят с пето потомство телефон, имат намерение също по този начин да продадат своето остаряло устройство. Това значи, че „ може да чака забележителен приток на употребявани устройства ”, споделят от компанията.
още по тематиката
Прогноза на анализаторската компания IDC сочи, че пазарът на вторични устройства ще възлезе на 65 милиарда $ до 2024 година, отбелязва.

„ Операторите се стремят да реализират възвръщаемост на вложенията от своите 5G мрежови вложения и като такива ще бъдат съществени в насърчаването на покупките на 5G смарт телефони ”, разяснява Blancco в своя отчет.

Според анализаторите, това освен оказа тактическо въздействие върху стимулирането на нови цикли за надстройка на потребителските устройства, само че и основава спомагателни доходи, като преразпределя обновените използвани устройства във все по-динамичния второстепенен пазар.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР