Евелин Банев-Брендо е бил в България, докато е издирван с

...
Евелин Банев-Брендо е бил в България, докато е издирван с
Коментари Харесай

Докато половината свят го търси: Брендо си извадил лична карта у нас

Евелин Банев-Брендо е бил в България, до момента в който е търсен с алена бюлетина от Интерпол по искане на Румъния. bTV сподели копие на персоналната му карта, издадена след интернационалната заповед за търсене.

27 октомври 2016 година - това е датата, на която е издадена персоналната карта от Министерство на вътрешните работи София. Тогавашният вътрешен министър Румяна Бъчварова не си спомни да ѝ е докладвано за сходен случай, само че изясни, че издаването на документи не влиза в отговорностите ѝ.

Заместникът ѝ Красимир Ципов посочи, че контролът се прави от локалните полицейски ръководства.

Свидетели настояват, че Банев е бил в България.

Валерия Цветкова работи в село Тлачене. Казва, че преди 2 години самият Банев персонално отишъл там, с цел да си извади пълномощие. Носил и годна персонална карта.

 

„ Поисках персонална карта, те я дадоха, сверих данните. На мен името нищо не ми приказва. После по-късно разбрах кой е, откакто пристигнаха служителите на реда “, съобщи Валерия Цветкова, Специалист в кметство Тлачене.

Служителите в кметството си спомнят, че Банев е бил със спортно облекло и е споделил, че е пристигнал в Тлачене за трюфели.

Няма публично удостоверение, дали в селото в действителност е бил Банев. Попитахме и МВР- има ли Банев публикуван персонален документ през 2016 година. Отговор все още няма. Но през вчерашния ден шефът на Националната полиция сподели, че  Брендо няма годни български документи.

Уточнява се и по какъв начин е влезнал в страната.

Възможно ли е да има пропуски или документа да е подправен?

„ Тук въпросът е той по какъв начин си е получил документа –дали е отишъл да си го вземе, което значи, че някой се е срещнал с него. Или е с упълномощено лице – през 2016 година старите документи за идентичност нямаха условие на биометрични данни и можеха да се вземат с пълномощие. Това би обяснило обстановката “, сподели Иван Савов, криминалист. 

В Софийски градски съд към този момент е постъпила молба от Евелин Банев - Брендо за изтърпяването на всичките му присъди в България. 

Той към този момент е в Софийския затвор и излежава 6-годишната си присъда за пране на пари и наркотрафик. Той има още 2 присъди – в Италия за 20 години и в Румъния за 10.    
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР