Очакват се още вторични трусове след голямото земетресение в Югоизточна

...
Очакват се още вторични трусове след голямото земетресение в Югоизточна
Коментари Харесай

Българка в Турция: В Истанбул също се очаква земетресение

Очакват се още вторични земетресения след огромното земетресение в Югоизточна Турция. Това сподели пред Българска национална телевизия сънародничката ни Красимира Карабулуд, която живее в Истанбул.

" Всички наши сънародници, които познавам в Истанбул, са добре, някои дори до неотдавна не бяха разбрали ", сподели още Красимира.

С всяка минала минута информацията се трансформира - към този момент починалите са 76, има 420 ранени. Имало е следващи 42 труса, най-големият от които е 6,6 по Рихтер, сподели тя.

" Имало е предизвестие в Туитър за предстоящо земетресение, само че в особено в Турция непрекъснато излизат такива предизвестия. В Истанбул също се чака земетресение. Нас ни разсъниха по телефона, събрали сме си багажа и сме в подготвеност ".

В страната е оповестено бедствено състояние от четвърта степен. Вече се взимат ограничения, събира се кръв за потърпевшите, всички избавителни екипи са на линия. Последното огромно земетресение беше в Измир, само че това е още по-голямо - съпоставят го с огромния трус през 1999 година, описа тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР