Очакванията са утре затоплянето да продължи. Максималните температури ще бъдат

...
Очакванията са утре затоплянето да продължи. Максималните температури ще бъдат
Коментари Харесай

Mалко по-топло ще бъде времето утре

Очакванията са на следващия ден стоплянето да продължи. Максималните температури ще бъдат сред 9° и 14°, в композиция със слаб северозападен вятър. След слънчевото начало на деня, в следобедните часове облачността ще стартира да се усилва, първо в Северозападна България.

През нощта обаче ще бъде безоблачно и минималните температури в цялата страна още веднъж ще бъдат под нулата, сред минус 7° и минус 2°.

И в планините през по-голямата част на деня ще бъде слънчево и по-топло. След минус 13° през днешния ден, на следващия ден оптималната температура на връх Мусала ще бъде минус 7°. Ще духа слаб, по билата до сдържан вятър от запад-северозапад. Висока остава заплахата от лавини отвън обработените писти в ски курортите.

Застудяване и снеговалежи се чакат на следващия ден в Европейска Русия, стопляне и превалявания от дъжд – в западните елементи от континента, по-интензивни във Франция. Слънчево, само че по-студено от нормалното ще остане на Балканите. След обяд от северозапад ще стартира нарастване на облачността, което до вечерта ще обхване северната половина от полуострова.

У нас, в сряда ще е облачно, с валежи, към момента от дъжд. През идващите дни от североизток още веднъж ще нахлува по-студен въздух. Очаква се ново захлаждане и във от ден на ден региони от страната дъждът ще минава в сняг.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР