Очакванията ми не бяха високи, но ме порази мащабът на

...
Очакванията ми не бяха високи, но ме порази мащабът на
Коментари Харесай

Янев: Порази ме мащабът на това, което заварихме


Очакванията ми не бяха високи, само че ме порази мащабът на това, което заварихме, не чаках нещата да са толкоз трагични. Това самопризнание направи в изявление за БНР служебният министър председател Стефан Янев.

Икономиката и обществото, когато поемат глътка въздух и стартират да се освобождават от страха си, ще намерят точния метод и точните отговори на това кой какво приказва – дали е манипулативно, предизборно и дали има съображение за всички обвинявания, които вървят в общественото пространство,смята той.

Това, което заварихме, към този момент е пред очите на обществото. Дали е легализиран безпорядък, дали е картина, която би трябвало да ни тормози? Със сигурност да! Не бих споделил, че съм очаквал да заваря нещо по-различно. Очакванията ми не бяха високи, само че ме порази мащабът на това, което заварихме. Не чаках нещата да са толкоз трагични. Картината не е добра, само че тази картина не е значително незнайна на нашите сънародници. Ние сме знаели, че нещо не е както би трябвало, само че в този момент виждаме мащаба. Това не е проверка, тъй като не сме си поставяли такава задача. Времето е малко и не ни е това задачата. Задачата ни е да подготвим изборите и се опитваме там да съсредоточим напъните си, само че казахме на хората, че ще бъдем открити и транспарантни и ще ги срещаме с това, което заварваме. Всичко това, което е извадено и показвано все още, няма искания да бъде проверка, съобщи министър председателят.

Там, където известните досега данни дават учредения за данни за нарушавания или закононарушения, към този момент са предадени на способените органи. Това не ни е главната задача и не бързаме да демонстрираме нещо, което не е потвърдено. Има към този момент документи, които са дадени в прокуратурата, може би ще има и други, само че когато бъдат дадени, тогава ще бъдат оповестени, уточни той.

Войната с купения избор е в разгара си. Тук не приказваме за къса война, а за методична активност на правоохранителните органи, които имат своите знания по тематиката, източници и благоприятни условия и вършат нужното, с цел да предотвратят това грозно събитие, което на процедура подкопава демокрацията, подменя действителния избор на хората, счита министър председателят.

Той бе безапелационен, че държавното управление е длъжно да направи всичко по силите си, с цел да минимизира тази порочна процедура. Трябва да предоставим чувството на хората, че техният избор е отишъл където те са поискали, сподели още Янев.

Според него сега в България има лидерска рецесия.

Ролята на политика е да бъде визионер, сподели още министър председателят. Той е уверен, че партиите би трябвало да бъдат водещи в правенето на политика, само че да следват хората, а не противоположното.

Не броя дните от поемането на властта, само че елементарно може да се сметне от 12 май насам. Усещането е, че са минали в случай че не години, то най-малко месеци в усилена работа в търсене на решения, които не постоянно са лесни и за които не постоянно има време, сподели още Янев.

Служебното държавно управление се опитваме и работим в границите на закона и в границите на пълномощията, които имат правоохранителните органи. Те са отворени за институционално взаимоотношение с обвиняването, съда и всички органи на държавната власт, които имат отношение,категоричен бе той.

По мотив позицията на прокуратурата, че няма задоволително данни за пазаруване на гласове, Янев сподели: „ Ако държавното обвиняване споделя едно или друго, те би трябвало да бъдат питани какви са претекстовете им “.

Изразявам поддръжка към управлението на Министерство на вътрешните работи и министър Рашков за това, че вършат нужното в границите на закона да се борят с това събитие, което е неприсъщо на демократична страна в 21 век, акцентира няколко пъти служебният министър председател.

Смятам, че ще има резултат, тъй като значимото е, че оценката на всички тези дейности я дава обществото. Когато то види, че неговите изконни права се пазят по всевъзможен начин на страната, без значение от крайния резултат, обществото ще оцени напъните и това, че изпълнителната власт и хората, които са дейни, милеят за Родината и желаят да пазят националния интерес и тази наша страна с хилядолетна история да има бъдеще и да просперира, разчитат навръх това – на дейности на изпълнителната власт, които отразяват техните стремежи и тяхното схващане за правова страна и действителни правила, добави Янев.

Не сме извънземни, и ние вършим неточности, само че ги попряваме и вървим напред. Няма да вършим взаимни отстъпки с хора, които не стават. Ще се разделяме с тях, сподели министър председателят

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР