Очакваме есента или началото на идната година България и Румъния

...
Очакваме есента или началото на идната година България и Румъния
Коментари Харесай

Петър Витанов: Очакваме България и Румъния да влязат в Шенген есента или началото на 2024 г.

Очакваме есента или началото на идната година България и Румъния да станат членове на Шенген. Една от аргументите Нидерландия да отдръпна своите възражения, е основаването на механизъм за надзор на основния прокурор. По-реално, по-избираемо е новият български еврокомисар да бъде Илияна Иванова, издигната от ГЕРБ, тъй като по-точно пасва на профила, разказан от ръководителя на Европейска комисия. Това съобщи, евродепутатът Петър Витанов, който е член на Германската социалдемократическа партия, тъй като беше изключен от Българска социалистическа партия, пред NOVA NEWS.

По думите му най-вероятно е България да смени ресора на своя еврокомисар, който след напускането на Мария Габриел е разпределен сред двама еврокомисари. Добре би било да се контракти авансово ресора, с огромна степен на възможност ще вземем част от подресор с част от портфолио, предопределено за различен еврокомисар.

" Присъствието на Иван Гешев предходната седмица на чуването на мониторинговата група ЛИБЕ е отзив, че този въпрос ще попадне в годишния отчет за върховенството на закона в България. Изслушването беше малко, тъй като се направи опит за осуетяването му с произход от София ", посочи Витанов.

Той посочи, че Висш съдебен съвет е политически подвластен. " Това стана повече от явно през последните седмици след чуването (на Гешев). Няма български жител, който е гледал и не си е дал сметка, че Висш съдебен съвет е на ръчно ръководство от един или двама политически водачи ".

За връзките София-Скопие, той сподели, че България не е направила ново предложение. Витанов изясни, че натискът над България евентуално е поради това да се даде вероятност на страните от Западните Балкани. " Аз го разбирам, само че не го схващам ", изясни Витанов и посочи, че освен български, само че и общоевропейски е ползата да не мълчим, когато има нарушение на човешки права. Виждаме значителен декаданс в спазването и отбраната на главните човешки права в районен съд Македония. Виждаме дискриминация, постоянно експанзия над хора с българско съзнание, което е в прорез с всички визии ", сподели Витанов.

Той изясни, че 17-те български евродепутати си сътрудничат по проблема с РСМ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР