Очакваме 5-6 партии в парламента, възможно е влизането на още

...
Очакваме 5-6 партии в парламента, възможно е влизането на още
Коментари Харесай

Боряна Димитрова: Протестният вот е разпилян, няма да има кардинална промяна


Очакваме 5-6 партии в Народното събрание, допустимо е влизането на още 1, 2 партии. Очакваме пъстър и фрагментиран парламент, който слага всички въпросителни. България няма да е пред съществена, политическа смяна на тези избори, както беше с Национална движение „Симеон Втори" и ГЕРБ (през 2009 година). Това съобщи в предаването " Денят стартира " с Георги Любенов социологът Боряна Димитрова.

По думите й държавно управление с ГЕРБ и Българска социалистическа партия в този миг не може да се направи. Боряна Димитрова дефинира като непосредствен до невъзможното и другоземен сюжетът Българска социалистическа партия да завоюва изборите.

" Има прахосване в протестния избор сред " Демократична България ", " ИТН " и Мая Манолова с Отровното трио. " Демократична България " има главно ядро, до момента в който при другите две няма такова. Ще забележим борбата на ядрата или на перифериите. Партията на Слави Трифонов прави това, което той е правил години наред, показаните листи са идеологически микс, има несъгласия, това е евентуална поръчка за опция за раздробяване ", разяснява Боряна Димитрова.

Според нея, в случай че ГЕРБ образува болшинство от народни представители в новия парламент, доста мъчно ще бъде на втори, трети, четвърти участник на изборите да направи коалиция.

" Коалиция на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи би била много нестабилна, поради мощна съпротива в лицето на ГЕРБ и " Демократична България ". Мисля, че не е допустимо да има нова дата за изборите поради пандемията от COVID-19 ", сподели още Боряна Димитрова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР