Очаквам вълна от протести до падането на Борисов. Крайно време

...
Очаквам вълна от протести до падането на Борисов. Крайно време
Коментари Харесай

Очаквам вълна от протести до падането на Борисов, обяви Мая Манолова

Очаквам вълна от митинги до рухването на Борисов. Крайно време е за обединяване против него. Политическата рецесия я провокира Борисов. Той е подготвен да провокира вълнения, с цел да резервира властта. Страхува се от проверка, от следствие. Иска европейските пари да се разпределят за последно на близкия му кръг. Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова пред медиите в Перник.

„ Борисов още веднъж се пробва да раздели хората, като провежда контра митинг с рейсове от цялата страна. Този сюжет обаче няма да мине, тъй като и редовите членове на ГЕРБ желаят обикновено ръководство. Няма народна власт и контра народна власт, няма господство и контра върховенство”, добави тя.

От „ Изправи се.БГ “ по-късно поддържаха митинга пред президентството.

„ Обединението на хора - леви и десни, партийни и безпартийни, млади и остарели, демонстрира, че гневът на жителите ескалира от институционалната война. На терен към този момент е нова политическа мощ – гневът на българските жители и наесен ще го видят в цялостната мощ, инспирирана от Борисов”, сподели още Манолова.

По думите й това не е борба за по-добър живот на хората, това не е борба за приходи, това не е борба за работни места, това не е борба за поддръжка на дребния бизнес, това не е борба за антикризисни ограничения. „ Това е борба за политическото оцеляване на Борисов. Битка за власт. Със зъби и нокти ще пази тази власт против хората, против всеки, който мисли различно”, добави някогашният омбудсман.

Тя е уверена, че жителите са тези, които могат да смъкват властта, която към този момент не прави нищо потребно за хората. „ Вместо да подхващат стопански ограничения, страната да поддържа фамилните производства и дребните компании и рецесията да се употребява за разцвет, парите стигат до избрани хора и фирми”, добави Манолова и напомни, че първите компании, получили средства по 60/40, са околните до Борисов.

Лидерът на „ Изправи се.БГ” напомни, че условията за антикризисните ограничения бяха такива, че хората и дребния бизнес не съумяха да се възползват. „ Тези, които се възползваха, бяха накарани в най-трудната обстановка да си платят всичко и по-късно да им кажат утвърдени ли са или не”, сподели Манолова.

Относно водната рецесия в Перник тя съобщи, че за такива бедствия с изключение на правосъдна отговорност, би трябвало да се носи и фактическа и дисциплинарна отговорност на всевъзможни равнища. „ Оказа се, че за язовир Студена дават отговор 5-6 институции – Министерство на регионалното развитие, Министерство на околната среда и водите, кметът, Басейнова дирекция, ВиК-Перник, Регионална инспекция за опазване на околната среда. Оказа се, че отговорността е цялостна безнаказаност. При Борисов сме се трансформирали в страната на почтените, в която никой не е отговорен за бедствията, като водната рецесия в Перник. Както нормално комфортните и околните са невинни”, сподели Манолова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР