Очаквам обемите на потреблението да се свият, заради намалената покупателна

...
Очаквам обемите на потреблението да се свият, заради намалената покупателна
Коментари Харесай

Румен Гълъбинов пред Lupa.bg: Предстоят ни трудни времена

" Очаквам размерите на потреблението да се свият, поради понижената покупателна дарба. Така инфлацията ще подкопае растежа. А това не е добра прогноза ", сподели пред Lupa.bg икономистът Румен Гълъбинов.

По думите му инфлацията се поема елементарно в случай че има огромен напредък на Брутният вътрешен продукт, само че към този момент подобен не се обрисува.

В сегашната обстановка няма по какъв начин да не пострадат елементарните хора.

Ерозиране на приходите ще има, а безработицата ще се усили, безапелационен е Гълъбинов.

" Положението е тежко и към този момент стагфлацията е действителен сюжет. Очакванията за висока инфлация остават. От предходната година, преди войната, към този момент имаше предпоставки за това. Сега се оправдават с войната, а тя единствено ускори трендове, които към този момент бяха почнали. Трудни времена ни предстоят ", разяснява още икономистът.

По думите му всички приказват единствено какъв брой са се вдигнали цените, а не е ясно с какъв брой ще се вдигнат приходите.

" Стагфлацията е такова положение на стопанската система, при което липсва икономическо развиване, като в същото време се следят трендове за увеличаваща се инфлация. В такива времена облагите на фирмите понижават, безработицата се усилва, а покупателната дарба на хората понижава заради надигащата се инфлация ", изясни специалистът.

Гълъбинов е безапелационен, че поради цените и сметките след края на тоя месец мнозина в България ще са недоволни.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР