Очаквам и правителството, и депутатите, докато решават въпросите за собственото

...
Очаквам и правителството, и депутатите, докато решават въпросите за собственото
Коментари Харесай

Радев: Кабинетът и депутатите да не забравят държавата и гражданите

" Очаквам и държавното управление, и депутатите, до момента в който вземат решение въпросите за личното си политическо бъдеще, да не не помнят голямата си отговорност към жителите . Да не не помнят и обещанията, дадени за справяне с инфлацията, обществената и икономическата рецесия. За това прикани президентът Румен Радев, който взе участие в церемонията по награждаване на финалистите в състезанието по програмиране " CodeIT ".

По думите му " точно от тяхното държание и дейности зависи доверието към партиите им и към политическата система в България ".
 Предоставят над 500 000 лв. за образования на възпитаници по програмиране и бизнес
Предоставят над 500 000 лв. за образования на възпитаници по програмиране и бизнес

Те са за гимназисти, които не учат " Компютърни науки "

Държавният глава добави, че " обстановката в страната изисква парламентарно показаните партии да не позволяват несъгласията сред тях да изместват на назад във времето ползите на страната и българите ".

Румен Радев поздрави и участниците в състезанието - възпитаници от математически гимназии в страната. " Постиженията на младите ни програмисти будят възприятие на горделивост и оптимизъм за бъдещето. Живеем в динамично време, в което развиването на стопанската система изисква бързо внедряване на високи технологии, за това би трябвало да има младежи с качества и умения, които се развиват в такива надпревари ", уточни той.

Президентът поздрави спечелилите, обръщайки се към тях с признателност, че страната има водещо място измежду най-развитите страни в класациите.

На събитието участва и ректорът на СУ " Св. Св. Климент Охридски " Анастас Герджиков, той връчи документ на огромния победител Михаил Михалев .
 До 10 октомври гимназисти могат да аплайват за проучване на програмиране
До 10 октомври гимназисти могат да аплайват за проучване на програмиране

Групите за образование ще се образуват до 31 октомври т.г.,

Всяка година в състезанието по програмиране " CodeIT ", основан през 2000 година, вземат участие над 200 представители от България и други страни по света .

Повечето от тях са възпитаници и студенти, носители на национални и интернационалните награди от състезания и олимпиади по информатика. Състезанието се провежда от софтуерната компания " Мусала Софт " в партньорство с представители на бизнеса, неправителствени организации, IT асоциации и водещите просветителни институции в България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР