Очаква се захлаждане през уикенда, сочи прогнозата на синоптиците, цитирана

...
Очаква се захлаждане през уикенда, сочи прогнозата на синоптиците, цитирана
Коментари Харесай

Очаква се захлаждане през уикенда

Очаква се захлаждане през уикенда, сочи прогнозата на синоптиците, представена от Българска национална телевизия.

Оправдаха се предизвестията за превалявания и гръмотевици през миналото денонощие.

И през днешния ден, след обяд тук-там в западната половина от страната, с по-голяма възможност в планинските региони там, ще превали. В Северна и Източна България ще бъде прохладно, а оптималните температури - сред 32° и 37°, по Черноморието - сред 26° и 30°.

До среднощ преваляванията на всички места ще спрат и през нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно и съвсем безшумно. Минималните температури на следващия ден ще бъдат сред 19° и 24°, в София - към 17°.

И на следващия ден денят ще стартира със слънчево време, само че в следобедните часове, още веднъж в западната половина от страната, се чакат превалявания и гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа слаб, в източната част от страната - сдържан източен вятър. Максималните температури ще са сред 33° и 38°, в София - към 32°, а по Черноморието - сред 28° и 30°. Край морския бряг ще бъде слънчево. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Вълнението на морето ще бъде към 3 бала, а температурата на морската вода е 24°-25°.

Слънчево ще бъде и в планините, само че още към обяд, в масивите от западната половина на страната се чакат превалявания, краткотрайно интензивни и съпроводени от гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан югоизточен, след обяд по билата на Рила и Пирин - северозападен вятър.

Валежи и гръмотевици се чакат на следващия ден и в северозападната половина от Балканите, както и в страните от Централна Европа. Ще вали и на Британските острови, като по-значителни количества се чакат в Шотландия.

У нас, през нощта против неделя преваляванията ще обзет и Централна България. Ще вали на доста места и в неделя, по-интензивно в Североизточна България, в планините и планинските региони, а температурите значително ще се намалят. През първите дни от новата седмица ще доминира слънчево време и следобедни валежи ще има единствено на изолирани места.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР