Очаква се тази сутрин (понеделник) да започнат преговорите за примирие

...
Очаква се тази сутрин (понеделник) да започнат преговорите за примирие
Коментари Харесай

Киев и Москва започват преговори в ден №5 от руската инвазия

Очаква се тази заран (понеделник) да стартират договарянията за помирение сред съветската и украинската делегация. Те ще се срещнат на украинско-белоруската граница, покрай река Припят, както разгласи Володимир Зеленски ден по-рано.

Срещата ще е на равнище министерства на външните работи, министерства на защитата и президентските администрации. В неделя украинският президент Володимир Зеленски отхвърли договарянията да се водят на територията на Беларус, както предложи Русия, поради обстоятелството, че част от армията на Кремъл нахлу точно оттова.

Не е ясна точната локация на диалозите.

През нощта Зеленски организира диалог с английския министър председател Борис Джонсън, пред който е декларирал, че „ идващите 24 часа ще са основни в спора и във войната “.

Петият ден от военната инвазия на Русия в Украйна стартира с нови детонации в двата най-големи града – Киев и Харков.

Тази заран падна и комендантският час в столицата, което ще разреши на българските жители, искащи да изоставен страната, да тръгнат към границата.

Украинската организация УНИАН заяви, че ракета е блъснала жилищна постройка в центъра на гр. Чернигов. Разразил се е пожар и пламъците са обхванали два етажа. Не е известно какъв брой души са потърпевши. Град Житомир също е бил ударен от снаряди.

Междувременно Съветът за сигурност на Организация на обединените нации привиква изключителна сесия на Общото събрание заради съветската инвазия в Украйна. Гласуването на 15-те членки на Съвета за сигурност е процедурно и по този начин Русия не можа да наложи несъгласие.

Очаква се Общото заседание да гласоподава резолюция, която осъжда дейностите на Москва. Тези резолюции не са обвързващи, само че имат политическа тежест и са следващият дипломатически ход за изолирането на Русия. Също през днешния ден Съветът за сигурност ще разиска филантропичната рецесия в Украйна.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР