Очаква се тази седмица изпълнителният директор на Европейския съюз да

...
Очаква се тази седмица изпълнителният директор на Европейския съюз да
Коментари Харесай

Европейският съюз обмисля напредването на кандидатурата на Украйна за членство, докато войната с Русия се проточва

Очаква се тази седмица изпълнителният шеф на Европейския съюз да предложи Украйна да се приближи една стъпка по-близо до участие в блока, съгласно чиновници на Европейски Съюз, мечтана премия за Киев, защото умората пълзи съвсем две години след нашествието на Русия.

Базираният в Брюксел изпълнителен шеф на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще разгласява отчет в сряда, в който се прави оценка напредъкът, реализиран към участие от претендентите за участие в Европейски Съюз.

При посещаване в Киев в събота тя похвали Украйна за напредъка.

Докладът и рекомендацията ще осведомят за основно решение през декември на среща на върха на националните водачи на Европейски Съюз по отношение на това дали да стартират публични договаряния за участие с Киев.

Такива диалози лишават години, преди претендентите да изпълнят обширни правни и стопански критерии за присъединение и блокът не желае да поеме страна във война.

Все отново, напредъкът в западната интеграция е главен приоритет за Украйна, където войските са изправени пред отмалялост от борби и се въртят опасения по отношение на бъдещето на жизненоважната военна помощ на Съединени американски щати.

Комисията сподели последно юни, че Украйна е изпълнила две от седемте условия, сложени от Европейски Съюз, с цел да стартира договаряния за участие.

„ Постигнахте отличен прогрес “, сподели фон дер Лайен на конференция с президента на Украйна Володимир Зеленски в събота.

„ Вие сте водене на екзистенциална война и в това време надълбоко реформиране на вашата страна, " сподели тя, наблягайки промените в правосъдната система на Украйна, преодоляването на олигарсите и оправянето с прането на пари.

Тя изрази убеденост, че Украйна скоро ще приключи оставащите стъпки - свързани с битка с корупцията и отбрана на правата на малцинствата - и прогрес по пътя си към Европейски Съюз.

Зеленски сподели, че Киев ще извърши изискванията и че позитивно решение на Европейски Съюз ще даде нова мотивация на неговото общество и войски. Той сподели, че възможното присъединение на Украйна към Европейски Съюз ще укрепи и двете.

„ Няма да има сиви геополитически зони в Европа. Ще осигурим нова основа за напредък и развиване на Украйна и всички европейски страни. Ще подсигуряваме на нашата страна и жителите - същинска икономическа и обществена сигурност ", сподели той.

Коментарите му приключиха седмица, когато главнокомандващият на Украйна сподели, че войната върви към изтощителни боеве, а италианският министър председател приказва за интернационалната отмалялост от войната по време на смешка което по-късно беше оповестено обществено.

Молдова, Грузия

В добра вест за Украйна външният министър на Германия изрази убеденост, че Европейски Съюз ще придвижи кандидатурата си за присъединение.

Очаква се Киев да получи зелено светлина тази седмица „ с разбирането, че “ прави повече за справяне с подкупите и гарантиране на правата на малцинствата, последният въпрос, издигнат от унгарския министър председател Виктор Орбан, който се гордее с контактите си с Москва.

Докладът на Комисията в сряда също ще обгръща други претенденти за участие в Европейски Съюз, в това число Грузия и Молдова.

Последната получи девет условия за започване на договаряния за участие, в това число битка с проведената престъпност, и може да получи условна позитивна рекомендация дружно със съседката си Украйна.

„ Молдова сподели своята резистентност и ангажимент за реализиране на прогрес в дневния ред на Европейски Съюз, като в същото време подхваща ограничения за намаляване на въздействието на нападателната война на Русия “, се споделя в чернова на отчета, с която Ройтерс се срещна преди формалното издание.

Служители на Европейски Съюз споделят, че Грузия не е изпълнила 12-те условия, които му бяха дадени, с цел да завоюва статут на страна кандидатка, нещо, което Киев и Кишинев осигуриха предходната година няколко месеца, откакто Русия стартира широкомащабната си инвазия в Украйна през февруари.

Но Тбилиси има поддръжката на Орбан и към момента може да продължи напред по своето Пътят към Европейски Съюз, до момента в който блокът се бори за въздействие с Русия.

(REUTERS)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР