Очаква се правителството да оттегли промените в състава си, след

...
Очаква се правителството да оттегли промените в състава си, след
Коментари Харесай

Вероятно правителството ще оттегли от Народното събрание рокадите на министри

Очаква се държавното управление да отдръпна измененията в състава си, откакто опитът за гласоподаване на оставките в Народното събрание в четвъртък пропадна. Причините са свързани с правни неуредици и оттеглил се претендент за министър, с което листата на новите предложения за министри се свиха до един претендент.
 Втори неуспех с оставките - Александър Манолев се отхвърля от поста министър на превоза  Напрежение сред институциите в деня на оставките: Радев отпътува за Рига, без да освободи главсека на Министерство на вътрешните работи
Първата пречка пред рокадите на министри пристигна, откакто депутатите отложиха гласуването им поради неподписан декрет от президента. Румен Радев трябваше да освободи от поста му основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов , който е номиниран за поста вътрешен министър. В същото време адвокати са на мнение, че подписването на указа може да стане, едвам откакто Маринов бъде определен за министър. 

Тъй като Радев е на посещаване в Рига на 13 и 14 септември, евентуално указът ще бъде подписан най-рано на 15 септември. В същото време осведомени настояват, че Радев е подготвен да подпише указа още през днешния ден. Срок за издаването на декрет обаче не е очакван. Обикновено при сходни назначения тече съгласувателна процедура сред държавното управление и президентската администрация, само че за съответния случай такава не е имало. Това е и най-вероятната причина за неподписването на указа.

Втората спънка пред гласуването на рокадите пристигна няколко часа по-късно, когато номинираният за транспортен министър Александър Манолев разгласи, че се отхвърля да заеме поста. Причината е обява в " Капитал ", която разкрива детайлности към предишното му. Манолев съобщи, че това е целенасочена офанзива против него и загатна, че ще търси правата си в съда.

От последващото развиване на събитията към оставката излиза наяве, че в случай че президентът беше подписал указа за освобождение на Маринов евентуално Манолев щеше да бъде определен от Народното събрание за министър.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР