Очаква се правителството да обсъди актуализацията на бюджета. Най-голямото разходно

...
Очаква се правителството да обсъди актуализацията на бюджета. Най-голямото разходно
Коментари Харесай

Кабинетът обсъжда актуализацията на бюджета

Очаква се държавното управление да разиска актуализацията на бюджета. Най-голямото разходно перо са пенсиите, които би трябвало да бъдат обновени от 1 юли с 10 на 100 и по-късно преизчислени от 1 октомври.

720 000 пенсионери ще получат преизчисляване на пенсиите от октомври, удостовери вицепремиерът Асен Василев.

Индексация на пенсиите и преизчисляването им през октомври, както и по-високи заплати в част от министерствата против оптимизация на личния състав са измежду заложени ограничения, въпреки и съдружните сътрудници да не са уверени към това дали става дума за действителни промени.

Увеличение на заплатите в обществения бранш на калпак няма да има.

Коалиционен съвет също разисква параметрите на актуализацията

Управляващите се събират на съдружен съвет, с цел да опитат да реализират единодушие за параметрите на актуализацията на бюджета. Срещата в лидерски формат трябваше да се организира през вчерашния ден, само че поради разминаване сред финансистите на обособените обединения беше отсрочена с ден.

На извършения през вчерашния ден финансов експертен съвет на партиите от ръководещата коалиция до съгласие не се стигна. От " ИТН " подлагаха на критика неналичието на промени в плана за актуализация на бюджета, " Демократична България " внесоха нови оферти - за създаване на детски градини и за вдишване от страна на страната на половината от цената на картите за градски превоз.

" Продължаваме промяната " упорстват сред първо и второ четене да няма промени, с цел да може актуализацията да бъде призната в период.

Тази вечер от 19 ч. водачите ще се опитат да намерят компромисните решения.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР