Очаква се покачване на лихвите по кредити, но с плавни

...
Очаква се покачване на лихвите по кредити, но с плавни
Коментари Харесай

Иван Стойков, финансов анализатор: Очаква се покачване на лихвите по кредити, но с плавни корекции, а не с резки

Очаква се повишаване на лихвите по заеми, само че с плавни корекции, а не с внезапни. Това сподели за утринния блок " Добро утро, България “ на Радио " Фокус “ финансовият анализатор Иван Стойков. Кризата сега не е провокирана от същите фактори, които провокираха рецесията през 2008-2009 година, сподели още специалистът.

" В момента предпоставките за рецесията главно са свързани, всички знаем, с цените на първични материали, на енергоносители, на електрическа енергия. Когато бяхме в интервал на КОВИД – локдауните, проблеми с доставки. Всички тези фактори един по един, събрани дружно, основават причина за актуалната рецесия. И в допълнение на това – в този момент към този момент и нейни проявления под формата на инфлация. И тези условия естествено пораждат нуждата от ограничения, които да бъдат подхванати, с цел да се преборим със сегашната обстановка “, сподели още Иван Стойков.

Финансовият анализатор акцентира, че сега напъните на Европейската централна банка, Федералния запас в Съединени американски щати и на държавните управления в обособените страни – всичко е концентрирано в това да се пребори инфлацията, тъй като тя е в такива размери, каквито през последните 20-25 година или повече не сме виждали.

" Дори при миналата финансова рецесия инфлацията не беше такава. Тя бе в пъти по-ниска, даже негативна в избрани интервали “, посочи специалистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР