Очаква се осезаемо увеличение на пътникопотока в периода 31 август

...
Очаква се осезаемо увеличение на пътникопотока в периода 31 август
Коментари Харесай

Предприемат се мерки за по-бърз и ефективен граничен контрол

Очаква се осезаемо нарастване на пътникопотока в интервала 31 август – 2 септември през пунктовете на българо-турската и българо-сръбската граници, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Ежегодно в края на август, когато завършват отпуските и ваканциите на учениците в Западна Европа, осезаемо се ускорява придвижването през граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на страната на лица и моторни транспортни средства.

В интервала от 31 август – 02 септември 2018 година се чака изключително натоварен трафик при директното прекосяване през българска територия на турски жители, пребиваващи дълготрайно в страните от Западна Европа, и от жители на Европейския съюз от турски генезис, които ще влязат в страната през пунктовете на българо-турската граница и ще я изоставен през граничните пунктове на границата с Република Сърбия.

За посочения интервал Групово дело “Гранична полиция” е подхванала нужните ограничения за обезпечаване на задоволително сили и средства за застраховане естествената пропускателна дарба на тези ГКПП-та и за по-бърз и ефикасен граничен надзор в изискванията на натоварен трафик.

Предвид вероятното увеличение на времето за изчакване за гранична инспекция на огромните гранични контролно-пропускателни пунктове - “Капитан Андреево” на българо-турската и “Калотина” на българо-сръбската граници, пътуващите могат да се възползват и от всички останали ГКПП-та на двете граници: Граничен контролно-пропусквателен пункт “Малко Търново” и Граничен контролно-пропусквателен пункт “Лесово” на границата с Турция; Граничен контролно-пропусквателен пункт “Връшка чука” и Граничен контролно-пропусквателен пункт “Стрезимировци” на границата със Сърбия, както и Граничен контролно-пропусквателен пункт "Видин " за пътуващите в посока Западна Европа.

От ГДГП припомнят на пътуващите да плануват задоволително време за пътешестване и да ревизират авансово валидността на документите си и тези на колите си.

Българските жители, които съпровождат малолетни и малолетни деца с българско или българско и непознато поданство, да приготвят авансово нужните придружители документи за засвидетелствуване единодушието на отсъстващия родител/и за пътешестване на детето в чужбина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР