Очаква се железопътният транспорт в Гърция да бъде възобновен в

...
Очаква се железопътният транспорт в Гърция да бъде възобновен в
Коментари Харесай

Възобновяват жп транспорта в Гърция в края на март

Очаква се железопътният превоз в Гърция да бъде обновен в края на март със засилени ограничения за сигурност, стана ясно от изявление на изпълняващия длъжността министър на превоза Йоргос Герапетритис на съвещание на гръцкото държавно управление, отдадено на следствията от влаковата злополука на 28 февруари, която лиши живота на 57 души, заяви АНА-МПА.

Сред ограниченията е условие за наличие на двама ръководители на придвижването на всяка гара, даже това да докара до понижаване на транспортите.

Герапетритис, който е държавен министър, само че извършва и функционалностите на министър на превоза след оставката на Костас Караманлис директно след злополуката, показа през вчерашния ден известните условия към нещастието, както и непосредствените и по-дългосрочните ограничения за сигурност. Сред тях е кадрово обезпечаване на Националната работа за следствие на въздушни и железопътни произшествия, както и потребление на техническата помощ, която към този момент се обезпечава от интернационалните специалисти.

Вече са в ход дейности, които имат за цел подсилване на личния състав на компанията за железопътна инфраструктура ОСЕ, както и ускорение на плановете за електронна рационализация на железопътната мрежа, които би трябвало да завършат до септември тази година, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР