Очаква се днес правната комисия да започне разглеждането на законовите

...
Очаква се днес правната комисия да започне разглеждането на законовите
Коментари Харесай

Росен Димитров: Законовите промени за съдебната реформа са шедьовър на антиправото


Очаква се през днешния ден правната комисия да стартира разглеждането на законовите промени, свързани със правосъдната промяна, и на второ четене.

Главният прокурор да бъде разследван от шефа на следствието или от арбитър, са двете хрумвания, които минаха като обсъждани и в пленарната зала.

„ Според мен нито един от тези подходи не е верен. Определям законапроекта, предусещащ за изменение на закона за правосъдната власт и Наказателно-процесуалния кодекс, като шедьовър на антиправото с отчайваща противоконституционност “, съобщи пред bTV юрист Росен Димитров.

„ Конституцията в никакъв случай не е била обект на такова жестоко тъпчене на нейните разпореждания. Догодина тя ще навърши Христова възраст – 33 години, и за първи път избрани идеолози на смяната, си разрешават по подобен недодялан метод да се преценяват с нейните разпореждания “, сподели още той.

„ Конституцията е открила държавен монопол върху реализирането на избрани действия. С подобен държавен монопол разполага прокуратурата във връзка с реализиране на нейната съществена функционалност по покачване и поддържане на обвиняване “, изясни още Димитров.

Какво още разяснява той чуйте във видеото .
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР