Очаква се днес германският външен министър Аналена Бербок да пристигне

...
Очаква се днес германският външен министър Аналена Бербок да пристигне
Коментари Харесай

Киев очаква пристигането на външния министър на Германия

Очаква се през днешния ден немският външен министър Аналена Бербок да дойде на посещаване в Киев, оповестява кореспондентът на немската социална телевизия ZDF (ЦетДеЕф) в украинската столица.

Аналена Бербок ще се срещне с украинския външен министър Дмитро Кулеба. Пред ZDF той е декларирал, че връзките с Германия са положителни, само че Украйна чака повече взаимност от Федералната република.

Между двете страни породи напрежение, откакто украинският президент Володимир Зеленски наскоро даде да се разбере, че немският президент Франк-Валтер Щайнмайер не е добре пристигнал в Киев. А повода е политиката му на доближаване с Русия в качеството му на външен министър в кабинета на Ангела Меркел.

Заради отхвърли на Зеленски да одобри Щайнмайер немският канцлер Олаф Шолц отхвърля да посети Киев.

В края на седмицата там дойде президентът на Бундестага Бербел Бас в опит да " стопли " връзките сред Германия и Украйна.

Въпреки това рецензиите на украинския дипломат в Берлин Андрий Мелник към Германия и канцлера Шолц не стихват. Според него Германия може да направи доста повече в поддръжка на Украйна против експанзията на Русия.

Германският Бундестаг гласоподава в огромно болшинство изпращането на тежко въоръжение за Украйна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР