Очаква се днес да започне дългоочакваната ваксинация срещу коронавируса в

...
Очаква се днес да започне дългоочакваната ваксинация срещу коронавируса в
Коментари Харесай

Започва масовото ваксиниране в САЩ

Очаква се през днешния ден да стартира дълго чаканата имунизация против ковид в Съединените щати. Първо ще бъдат имунизирани здравните служащи и жителите на домове за възрастни хора.

Президентът Доналд Тръмп, вицепрезидентът Майк Пенс и други високопоставени американски представители ще получат ранен достъп до имунизацията, създадена от „ Пфайзер “ и Бионтех.

Тръмп обаче загатна, че висшите чиновници в Белия дом ще почакат по-дълго за имунизациите против COVID-19, откакто медиите оповестиха, че високопоставени чиновници ще получат дозите в границите на 10 дни, съобщи Българска телеграфна агенция.

Късно в неделя Тръмп разгласи в Туитър, че е изискал да бъде направена промяна в проектите за имунизация на чиновниците в Белия дом, заяви Ройтерс

„ Хората, работещи в Белия дом, би трябвало да получат имунизацията по-нататък в програмата, в случай че не се постанова в съответен случай “, написа Тръмп. „ Аз не съм плануван за приемане на имунизацията, само че чакам това да стане в подобаващ миг “, уточни той.

Източник, осведомен с проектите за имунизация, съобщи, че на вицепрезидента Майк Пенс и на други високопоставени американски представители от през днешния ден нататък ще бъде препоръчана новоодобрената ваксина против COVID-19 в границите на проект, който има за цел да подсигурява, че държавното управление ще продължи да работи без спиране.

Основният личен състав на Белия дом и някои държавни представители ще бъдат имунизирани през идващите 10 дни, сподели източникът, представен от Ройтерс.

Тръмп се болести с новия ковид и към този момент се възвърне. Много чиновници на Белия дом също към този момент бяха заболели, което евентуално понижава тяхната потребност от бърз достъп до ваксина, отбелязва организацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР