Очаква ни топла и слънчева неделя, през новата седмица градусите

...
Очаква ни топла и слънчева неделя, през новата седмица градусите
Коментари Харесай

Очаква ни топла и слънчева неделя, през новата седмица градусите скачат още

Очаква ни топла и слънчева неделя, през новата седмица градусите скачат още. Днес над страната ще бъде най-вече слънчево.

По-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има над източните региони и сутринта на обособени места там към момента ще има валежи, сочи информация в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Ще духа до сдържан, в Източна България – краткотрайно мощен, северен вятър. Максималните температури ще са сред 28° и 33°, в София – към 28°.

Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от междинното за месеца.
Над Черноморието 
облачността ще е променлива, на обособени места в утринните часове с валежи от дъжд. Ще бъде прохладно, с сдържан и мощен северен вятър, който вечерта ще отслабне. Максималните температури ще са сред 26° и 30°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.
Над планините 
ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан, в планините в източната половина от страната краткотрайно мощен, северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 14°, на 2000 метра – към 23°.
Новата седмица 
ще стартира с най-вече слънчево време. В понеделник вятърът ще остане със северна съставния елемент, ще отслабне, а във вторник ще се обърне от запад, в доста региони краткотрайно ще стихва. Температурите ще се покачват, оптималните във вторник ще са сред 32° и 37°.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР