Очаква ни по-голяма инфлация до края на годината. Това заяви

...
Очаква ни по-голяма инфлация до края на годината. Това заяви
Коментари Харесай

Финансовият министър призна пред бизнеса: Очаква ни по-голяма инфлация до края на годината

Очаква ни по-голяма инфлация до края на годината. Това съобщи вицепремиерът и финансов министър Асен Василев във видеообръщение към годишната срещата на бизнеса с държавното управление. Василев е на работно посещаване в Брюксел.

Според него би трябвало точно да се моделира резултата на относително огромна бежанска вълна в България. Възможността да си помогнем взаимно там, където можем, и да имаме обща позиция на външни пазари, би помогнало за преодоляване на рецесията и усмиряване на европейската стопанска система като цяло, акцентира финансовият министър, представен от News.bg.

Той посочи, че в актуализацията на бюджета ще би трябвало да се плануват огромни спомагателни буфери за справяне с бежанската рецесия от Украйна, както и за снабдяване.

По думите му Европа и светът са доста разнообразни от позиция на бизнеса, доставките и огромните групи запаси. Залагаме промени в относителните цени и тегла в огромни групи артикули. В идващите 5 години ще имаме друг пазар, чака Василев. Най-важното, за което обаче сме отвикнали да мислим е физическото съществуване на артикули и логистиката, обвързвана с физическото съществуване на артикули, съгласно него.

Правителството работи по сюжет, в случай че има дребна или няма годишна продукция в Източна Европа. Василев означи, че има едно твърдо желание на европейските стопански системи да се отреже относително бързо суровинната взаимозависимост от Русия. Доста действително е това да се случи, само че всичко зависи какъв брой бързо се работи. В период от 2-3 години би трябвало да имаме много различна база, върху която да е стъпила европейската стопанска система, надява се Василев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР