Очаква ни много динамично време: Студ сковава страната.През следващите дни

...
Очаква ни много динамично време: Студ сковава страната.През следващите дни
Коментари Харесай

Очаква ни много динамично време: Студ сковава страната

Очаква ни доста динамично време: Студ сковава страната.

През идващите дни ще има динамично време с чести превалявания. От през днешния ден стартират валежи от дъжд в северозападните региони, както и в източните елементи. Постепенно през нощта ще обгръщат и централните елементи от България. Днес те ще бъдат от дъжд, защото вятърът е от югозапад, в обитаемоте места, които са северно от планините и тези по Черноморието, температурите ще доближават до 16-17 градуса “, каза синоптикът Петър Янков.

Той акцентира, че максималната температура за през днешния ден за София е 12-13 градуса, като следобяд дъждовете ще обзет и столицата.

„ В петък ще се задържи дъждовно, както и в събота. Тогава ще стартира и захлаждане, а дъждовете ще минават в сняг. Температурите ще са сред 4 и 8 градуса, като на всички места ще вали сняг. По-интензивни ще са преваляванията в южните и източните елементи от нашата страна. Снежната завивка се чака да бъде сред 10 и 15 см. Повече сняг ще има и по планините “, добави Янков в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му нашите съседки също ще бъдат покрити със сняг, като в Гърция ще вали най-вече дъжд.

„ В неделя, когато спрат преваляванията, температурите сензитивно ще се намалят. Максималната за София е -1°. В планините над 2500 метра оптималните температурите ще бъдат -7 до -6°. Във вторник се чака едно малко стопляне, като валежи от дъжд ще има основно в северните и североизточните региони. Има заплаха от поледици по пасажерите настилки, изключително в Добруджа “, разяснява още синоптикът.

По време на коледните празници ни чака динамично време: „ На 23 ще има валежи от дъжд, след което ни чака кратковременно стопляне, а по-късно ни чака незабавно захлаждане. На 24 и на 25 ни чакат снеговалежи. По-интензивни ще бъдат в южните региони. След това идва стабилизиране на времето с по-сухо време, без превалявания. “
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР