Очаква ни хладна и дъждовна седмица. Това обяви в „Тази

...
Очаква ни хладна и дъждовна седмица. Това обяви в „Тази
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Очаква ни хладна и дъждовна седмица

Очаква ни хладна и дъждовна седмица. Това разгласи в „ Тази заран “ климатологът и туристически специалист проф. Георги Рачев. По думите му се чакат превалявания от дъжд и сняг.

Уикендът обаче ще бъде топъл, макар облаците, и подобаващ за разходки. Застудяването ще стартира от понеделник, като в края на седмицата към този момент ще има плътна снежна завивка. В столицата оптималните температури няма да надвишават 10 градуса.
Снимка: btvnovinite.bg
„ На изток се чака дъжд, а на запад – сняг. До края на март месец ще има съвършени условия за ски, а в случай че пролетта бъде малко по-хладна и за Великден ще може да се направи едно втурване “, уточни проф. Рачев.

Той изясни, че язовирите са цялостни и проблеми с водата не се чакат. В Европа – над Русия ще вали сняг, само че се чака стопляне.
Снимка: btvnovinite.bg
Относно новата хитова дестинация измежду българските туристи – Занзибар, проф. Рачев разяснява, че към 4500 нашенци са посетили острова от началото на сезона. По думите му Египет, Тунис и Мароко също са измежду желаните места за почивки от българи.

„ За Занзибар мога да кажа, че хората отиват с негативен PCR тест и се връщат с негативен. Досега няма индикация някой да се е прибрал инфектиран “, изясни проф. Рачев и добави, че би трябвало да се поучим от Гърция по отношение на ограниченията за туристите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР