Обявяването на форсмажорно положение в държавата е инициирано от строителното

...
Обявяването на форсмажорно положение в държавата е инициирано от строителното
Коментари Харесай

Експерт: Форсмажорът е иницииран от лоби. Купувачите на имот „на зелено“ може да останат без жилище

Обявяването на форсмажорно състояние в страната е инициирано от строителното лоби и е доста пагубно за имотния пазар като цяло, защото ще разреши на строителите безнаказано да трансформират цените и да вършат каквото си изискат с към този момент подписаните контракти. Това разяснява за „ ВАРНА вести “ шеф на една от водещите организации за недвижими парцели във Варна, във връзка новото предложение на министъра на стопанската система Корнелия Нинова за оповестяване на форсмажорно състояние в страната.

Според него е прекомерно евентуално за купувачите на парцел „ на зелено “ да останат без мечтаното жилище.

„ Форсмажорът  ще разреши на строителя едностранно повишение на цената и в случай че купувачът не е склонен с новата цена да му бъдат възобновени платените досега средства, и да се приключи контракта “, посочи той.

„ Това предложение би трябвало да бъде доста добре прецизирано, с цел да не се злоупотребява, другояче ще се сътвори такава каша за един месец, която след това с години няма да може да се оправи. Безумно е. По-скоро държавното управление би трябвало да се задейства в посока по какви канали да се възвърне доставката на първични материали и запаси, които липсват на пазара за сектора, а не в допълнение да се налива масло в огъня, тъй като това е супер спекулативно решение “, добави специалистът.

Припомняме, че доста от хората, които чакат да им бъдат издигнати жилищата са заплатили за тях с заеми и до момента в който чакат новите си жилища някои от тях заплащат наем. Това значи, че мярката не просто ще остави десетки фамилии на улицата, а на практика ще ги докара до банкрут.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР