Обявено е частично бедствено положение за селата Хайредин и Михайлово

...
Обявено е частично бедствено положение за селата Хайредин и Михайлово
Коментари Харесай

Частично бедствено положение в община Хайредин

Обявено е отчасти бедствено състояние за селата Хайредин и Михайлово поради нарасналото равнище на река Огоста. На места в региона на двете села има разливи, оповестява БНР.

Жителите на двете села бяха предизвестени за заплахата.

Някои бяха евакуирани в старческия дом в Хайредин, други нощуваха при свои близки, а останалите бяха в подготвеност бързо да изоставен домовете си, уточни кметът на общината Тодор Алексиев.

„ Превантивно евакуирахме 9 къщи и 5 ферми с животни, тъй като по сигнали на гражданска отбрана и на регионалния шеф на Враца от язовира ще се изпусне следено голямо количество вода “, сподели Тодоров.

Увеличеният размер на язовир „ Огоста “ в Монтана наложи среднощна среща на шефа на „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и регионалния шеф на Монтана.

Решено бе, че няма заплаха от наводнения и евакуация.

В момента в бент. Огоста има 370 млн. кубика вода. Максималният му размер е 506 млн. кубика, посочи за бТВ регионалният шеф на Монтана Валери Димитров.

„ Ние взехме най-оптималното решение – това е да поддържаме равнището на река Огоста такова, че да не е рисково за жителите на област Монтана, където минава река Огоста. Това решение е най-правилното и вършим всичко допустимо да поддържаме равнището на язовир „ Огоста “ в оптимално равнище и да не заплашва живота и здравето на хората “, добави той.

С близо 70 сантиметра е спаднало равнището на река Скът в борованското село Нивянин през нощта.

В град Дунавци, Видинско, над 50 парцела са наранени от придошлите води на река Войнишка. И там е оповестено отчасти бедствено състояние. Затворен е пътят към село Черно поле, опустошен от улук. Заради неспособност да се минава с транспортни средства по разрушеното шосе учениците няма да отидат на учебно заведение в понеделник. Снабдяването с хранителни артикули ще е от кметския наместник, на ръка, осведоми Радио Видин.

Дежурният в община Елин Пелин осведоми тази заран, че през миналата нощ ситуацията е почнала да се нормализирала, нивото на река Елешница е спаднало. По-рано локалните хора се организраха и сложиха чували, цялостни с пясък на брега на реката.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР