Обявената от Путин мобилизация и намерение за ново заграбване на

...
Обявената от Путин мобилизация и намерение за ново заграбване на
Коментари Харесай

Позиция на “Демократична България”: Путиновата политика е основна заплаха за сигурността на България

Обявената от Путин готовност и желание за ново присвояване на украинска територия посредством следващите бутафорни референдуми е нов стадий на ескалация на съветската експанзия против суверенна Украйна. Всичко това още един път акцентира незаконния темперамент на Путиновата политика и обстоятелството, че тя е съществена опасност за сигурността на страната ни. Това е мотив още един път да заявим трайната позиция на “Демократична България ”:

1/ Руската военна експанзия против Украйна съставлява незаконно нарушаване на интернационалното право, за което няма никакво опрощение. Режимът на Путин носи цялостната отговорност за неизмерими човешки жертви и премеждия, както и за големите стопански, енергийни и други последствия от тази експанзия. 

2/ Очевидно е, че желанието за активизиране и мятане в огъня на спора на нови 300 000 души ще направи тази цена още по-висока и ще отдалечи всевъзможни благоприятни условия за преустановяване на огъня и реализиране на обективен мир.

3/ Намерението да присвои територии от суверенна Украйна посредством “референдуми ”, които явно не биха били демократично, законосъобразно и свободно гражданско волеизявление, разкрива изцяло грабителския и имперски темперамент на Путиновата политика. Този акт ще затрудни още повече опцията за намиране на дипломатическо решение и определяне на обективен и дълготраен мир. Говорим за акт, който съставлява целенасочена ескалация на нуклеарния шантаж от страна на Кремъл.  

4/ Путиновата експанзия има за непосреден фокус Украйна, само че нейната действителна стратегическа цел е връщането на цяла Източна Европа под имперския ботуш на Кремъл. Путин намерено цели замяната на съществуващия интернационален ред с режим на “правото на мощния ” и “закон на джунглата ”, при който Москва, а и всеки различен деспот, да могат да постановат своята воля на страните и народите в района както пожелаят. Това визира директно българския народен интерес и интереса на всеки български жител, милеещ за свободна и демократична република. Точно по тази причина постоянно сме упорствали, че е от първокачествен и непосреден български интерес Украйна да съумее да отблъсне експанзията на своя територия и с това да спре опита за определяне на тиранични империи от ново потомство в нашия район.
Ето за какво, ние от “Демократична България ”:
Призоваваме всички български институции и партии, в това число президента и служебното държавно управление, еднопосочно и ясно да осъдят съветската експанзия в Украйна и незаконната политика на имперски реваншизъм на Путин и да осъзнаят, че това е директна и непосредствена опасност за  българския народен интерес. Призоваваме ги също по този начин да престанат да спекулират със страховете на хората и да поемат лидерската си отговорност, заставайки в отбрана на напъните на Европейски Съюз и НАТО за военна и хуманитарна  поддръжка на украинския народ и за въздържане на Путин. 

И в 48-ото Народно събрание ще следваме като главен собствен приоритет решителната и поредна депутинизация на България, която декларирахме със своя декларация на 13 май 2022 година и съответно:
Пълно и трайно отделяне на България от енергийната взаимозависимост от Москва.Решителна и бърза рационализация на българските въоръжени сили, в това число посредством пълноценно потребление на опциите за подмяна на остаряло руско въоръжение с нови натовски мостри.Изчистване на българския бранш “Сигурност ” от всички форми на продължаващо съветско въздействие и зависимости от структурите на някогашния комунистически режим.Провеждане на цялостна и решителна промяна на прокуратурата, правосъдната власт и основните регулаторни институции като основа за резистентност против корупционно навлизане и ерозия на българската държавност.Защитата на българските партии, медии, културен и публичен живот от въздействието на Путиновия режим и неговата агитация.Максимално потребление на опциите на Европейски Съюз и НАТО за гарантиране на националната ни сигурност, в това число довеждане докрай на присъединението ни към Шенген, Еврозоната и за разполагане на спомагателни детайли на натовска инфраструктура на наша територия ​​за подсилване на груповата защита на Алианса.
“Демократична България ” ще бъде главен мотор и поръчител за реализирането на тези цели и ще работим за построяването на необятно публично и политическо единодушие към тях, изхождайки от разбирането, че:
Не може да се самоопределяш като евроатлантическа мощ, само че да продължаваш да отбраняваш детайлите на модела на корупционно завземане на българските институции, което докара до актуалната ни накърнимост във връзка с Кремъл в енергетиката, защитата, службите, медиите и прочие (включително построяването на «Турски поток ” на наша територия).Не може да твърдиш, че си патриотична и национално виновна мощ, само че да продължаваш да наричаш съветската страна “приятелска ” и да заменяш българския национализъм с угодничество пред Москва, до момента в който Путин отваря кутията на Пандора и основава условия всеки сатрап да пробва да постанова желанията си със мощ, в това число и против България.Не можеш да си пълностоен съдружник в НАТО, до момента в който виновни институции и съществени политически сили отхвърлят да заемат безапелационна позиция за поддръжка на Украйна с всички, в това число военни средства, както направиха останалите членове на Алианса.
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР