Обвиняемият Георги Георгиев, който е обвиняем за нападението на 18-годишната

...
Обвиняемият Георги Георгиев, който е обвиняем за нападението на 18-годишната
Коментари Харесай

Георги Георгиев, който обезобрази с макетно ножче Дебора от Стара Загора, остава в ареста

Обвиняемият Георги Георгиев, който е обвинен за нападението на 18-годишната Дебора Михайлова, остава в ареста. Това реши на днешното си съвещание Окръжният съд в Стара Загора, съобщи кореспондент на " Фокус " . През предходната седмица Съдът за повторно остави без почитание настояването на бранителите мярката на 26-годишния мъж да бъде променена от най-тежката - " Задържане под стража “ в по-лека. 

Адвокатът на обвинения Петко Кънев посочи, че решението за непрекъснатия арест по отношение на Георгиев е взето по обвиняванията за заканите с ликвидиране. По думите му към този момент доста дълъг интервал от време Прокуратурата бездейства и не събира никакви доказателства. Кънев съобщи, че не са ми предоставени материалите и по тази причина няма доказателствени претенции за допълнение на съответния доказателствен материал, а обвинителният акт е подготвен.

Припомняме, че
сигналът за нападението над 18-годишното момиче е получен към 23:30 часа на 26 юни. На 27 юни обвиненият е арестуван за период от 24 часа, като тогава е бил в изискванията на към този момент наложено наказване " пробация “ от януари тази година за сходно закононарушение. Той е освободен с разпореждане на Районния съд, откакто правосъдният състав смята, че съгласно събраните доказателства по делото, закононарушението се квалифицира като нанасяне на " лека телесна щета ". На 31 юли Георги Георгиев беше арестуван с непрекъсната мярка " задържане под стража " по другото досъдебно произвеждане - за закана с ликвидиране по отношение на 18-годишното момиче. На 9 август Окръжният съд в Стара Загора удостовери наложената мярка за неотклонение.  Обвиненията против Георгиев в са три - за насила, двустепенна междинна телесна щета и закани за ликвидиране.



Преди дни районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова съобщи, че Прокуратурата е завършила следствието по случая . " Считаме, че сме събрали и ревизирали нужните доказателства, с цел да потвърдим виновността на лицето ", изясни Димитрова и уточни, че следва внасяне на обвинителен акт в съда. Тя добави, че е почнало предявяване на материалите по делото на бранителите и се чака то да завърши другата седмица. По време на следствието са разпитани голям брой очевидци, направени са експертизи, следствен опит, претърсвания и огледи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР