Обвиняемият бизнесмен Васил Божков, който се укрива в Дубай, твърди,

...
Обвиняемият бизнесмен Васил Божков, който се укрива в Дубай, твърди,
Коментари Харесай

Божков платил над 3 млн. лв. данъци за година

Обвиняемият предприемач Васил Божков, който се укрива в Дубай, твърди, че не дължи никакви налози на хазната. В следващия си фейсбук пост в петък той разгласява настояща към 17 юни информация от електронната система на Национална агенция за приходите. От нея е видно, че като физическо лице Божков не дължи нищо.

Справката сочи и друго – през последните три години той е плащал налози в размер на няколко милиона. За 2018 година да вземем за пример общият му удържан налог е 3 136 267. 47 лева За 2017 година предприемачът е платил 2 470 575. 67 лева налог, а година по-рано - 2 569 825. 75 лева Божков е прикрил приходите си за тези години, само че те могат да се допускат въз основата на приходите му като физическо лице.

" Към 17.06.2020 година не дължа никакви налози и такси на хазната. Всеки, който твърдеше и твърди противното ще бъде съден ", написа предприемачът.

Справката явно е в поддръжка на изказванието му, че няма съображение от него да се търсят неплатени налози. Преди няколко дни предприемачът попита на какво съображение се чака от него да заплати на хазната 700 млн. лева На толкоз държавното управление и прокуратурата правят оценка неплатените от него такси от хазарт. По-рано министър председателят Бойко Борисов го прикани да заплати и съобщи, че никой не го е закачал.

" Фактите и доказателствата не значат нищо за Прокуратурата. Не са им нужни, с цел да разгласят всеки за нарушител. С дейното подпомагане на ръководещата хунта - недосегаема и невидима за Гешев. Фалшиви доказателства, неистини, неспиращ гнет и закани към очевидците, грабежи и нарушение на човешки права са инструментите на " инструмента ", написа Божков.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР