Обвинителен акт внесе в съда Окръжна прокуратура-Варна срещу 24-годишния Й.К.,

...
Обвинителен акт внесе в съда Окръжна прокуратура-Варна срещу 24-годишния Й.К.,
Коментари Харесай

Мъж, прокарал в обръщение фалшиви пари, отива на съд

Обвинителен акт внесе в съда Окръжна прокуратура-Варна против 24-годишния Й.К., който при изискванията на продължавано закононарушение прокарал в послание подправени парични знаци, за които знаел, че са такива – закононарушение по член член 244, алинея 1, прочие 1 по отношение на член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Обвиняемият бил незает и нямал сигурни приходи. Открил метод да се доставя с неистинен парични знаци с друг номинал. Купувал ги от незнайно лице и ги прокарвал в послание като същински пари.

Само през месец февруари 2021 година са открити четири случая, в които Й.К. употребявал подправени пари, с цел да заплати напълно или отчасти свои покупки. Той опитал да прокара в послание общо 8 банкноти с номинал от 10 лв. и 3 банкноти с номинал от 20 лв..

24-годишният мъж е престъпно проявен и осъждан. Предстои делото против него да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 2 до 8 години.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР