Обвиненията срещу бившия френски президент Никола Саркози са божие наказание

...
Обвиненията срещу бившия френски президент Никола Саркози са божие наказание
Коментари Харесай

Братовчед на Кадафи определи обвиненията срещу Саркози като божие наказание


Обвиненията против някогашния френски президент Никола Саркози са божие наказване за ролята му в подкрепяния от НАТО протест, при който беше свален и погубен либийския водач Муамар Кадафи, съобщи неговият братовчед Ахмед Гадаф Алдам, представен от Асошиейтед прес.

Алдам, който сега се намира в Кайро, съобщи пред АП, че знае за милионите евро, за които се счита, че Саркози е получил от държавното управление на либийския властнически водач.

Повечето либийци, взели участие в превеждането на средствата, са в пандиза, мъртви или се притесняват да не бъдат премахнати, добави той.

Френските следователи изследват обвинявания, че режимът на Кадафи е дал на Саркози 50 милиона евро за кандидат-президентската му акция през 2007 година. Бившият френски държавен глава отхвърля всички обвинявания.

По време на президентския мандат на Саркози Франция застана отпред на водената от НАТО въздушна акция в поддръжка на либийските бунтовници.

Синът на починалия либийски водач Сейф ал Ислам Кадафи съобщи, че е подготвен да даде на френското разследване доказателства за противозаконното финансиране на предизборната акция на Саркози, съобщи ТАСС, цитирайки отговорите му на въпроси, заложени от телевизия " Африканюс ".

Сейф ал Ислам твърди, че разполага с доказателства и че самият той е бил очевидец на предаването на задатъка, осъществено в Триполи. Първата вноска била получена от Клод Геан, началник на предизборната акция на Саркози.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР